Nieuw taxideelsysteem in Antwerpen

Bijstand & Tools

Antwerpen is een nieuw deelplatform rijker.

Via een nieuwe app zullen klanten binnenkort een taxi kunnen delen op weg naar bestemmingen in dezelfde richting. De intro van dit taxideelsysteem gaat samen met een aantal voordeeltarieven.

De Antwerpse Provinciale Taxi Unie (APTU) en de stad Antwerpen lanceren taxidelen in Antwerpen, meteen een primeur in Vlaanderen. Klanten krijgen voordeliger tarieven omdat ze hun taxi delen met andere gebruikers, terwijl exploitanten hun vloot op een efficiëntere manier kunnen inzetten.

Taxidelen

De Antwerpse taxibedrijven kunnen vanaf dit najaar taxidelen aanbieden aan hun klanten. Door gebruik te maken van dit taxideelsysteem betalen gebruikers afhankelijk van de afstand en het aantal delers 20 tot 40% minder dan het basistarief. Het taxideeltarief heeft weliswaar een hoger startgeld (6 euro), maar niet alleen wordt dat gedeeld onder de klanten, ook wordt voor deelklanten geen wachtgeld (normaal 35 euro) en geen toeslag voor nachtritten (normaal 2,5 euro) aangerekend.

Taxi-app

Speciaal voor deze collectieve ritten ontwikkelde APTU een taxi-app. Klanten die elkaar niet kennen, vinden via deze app makkelijk een taxi om te delen. Als er geen match wordt gevonden voor een deeltaxi, ontvangt de klant via de app een bericht. Dan heeft hij alsnog de keuze om een reguliere taxi te bestellen of zijn rit te annuleren.

Voordeeltarieven

Klanten die een taxi bestellen via de taxi-app, genieten van een voordeeltarief van 2 euro per kilometer. De klassieke taxirit krijgt een lichte tariefaanpassing: de kilometerprijs stijgt van 2 euro naar 2,10 euro. Het startgeld blijft behouden op 2,95 euro.  Ook het voordeeltarief voor luchthavens wordt verder uitgebreid. Het standaardtarief voor ritten naar Zaventem stijgt licht, maar in ruil daarvoor krijgen klanten een verhoging van de wachttijd van 15 naar 30 minuten.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant