Total plaatst 40 snelle elektrische laadpunten

Bijstand & Tools

Twee voertuigen tegelijk per laadzuil

Deze zogenaamde ‘Triple-Chargers’ laadzuilen bevinden zich in de Total-tankstations verspreid over heel België: 30 langs de autosnelwegen en 10 in een stedelijke omgeving.

Alle snelle laadstations zijn uitgerust met drie stopcontacten via dewelke de elektrische voertuigen op 30 minuten tot 80% kunnen worden opgeladen. Elke zuil laat toe om twee voertuigen tegelijk op te laden. De laadcapaciteiten gaan van 43 tot 50kW zodat elk type voertuig kan opgeladen worden binnen het netwerk.

Kiezen voor elektrische mobiliteit

Dit netwerk van snelle laadzuilen is vooral geschikt voor taxibedrijven en autodelers die beschikken over grote vloten elektrische voortuigen, maar ook voor ondernemingen en particulieren die kiezen voor elektrische mobiliteit. “Dankzij dit netwerk laadstations spelen we in op de evolutie van de mobiliteitsbehoeften van onze klanten”, verklaart Paul Mannes, CEO van Total België. “Zowel langs de autosnelwegen als in de steden helpt TOTAL om de elektrische mobiliteit toegankelijker te maken.”

Europees initiatief

Dit project kadert in het Europese initiatief fast-E dat streeft naar de installatie van 307 snelle laadzuilen verspreid over België, Duitsland, de Tsjechische Republiek en Slovakije, en dit langs de multimodale corridors voor TEN-T-transport.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant