Carrosserie Metropool: schadeherstellingen volgens de letter van de kunst

Sinds 2015 is Carrosserie Metropool een referentie voor koetswerk ten noorden van Antwerpen. Het bedrijf is vaste partner van garages Metropool Noord en Jorssen Noord. Naast Jaguar, Land Rover, BMW en Mini herstelt Metropool ook alle andere merken. Zaakvoerder Dirk Laenen vertelt over de unieke werkwijze van het bedrijf.

Schaalvergroting en professionalisering

Carrosserie Metropool kende de afgelopen 5 jaar een sterke groei. Volgens Dirk Laenen is die te danken aan een doorgedreven professionalisering en vele jaren ervaring en expertise.

“Toen de gesprekken tussen mezelf en Metropool begonnen, stond ik als derde generatie aan het hoofd van een carrosseriebedrijf in Berchem. Ik zocht naar mogelijkheden om uit te breiden en ik wist dat ik daarvoor moest verhuizen. De samenwerking met Metropool zorgde er niet alleen voor een aanzienlijke schaalvergroting. De sterkte en de omvang van de groep zorgde ook voor een professionalisering van het carrosseriebedrijf.

Wij staan garant voor een veilige schadeherstelling volgens de letter van de kunst. We kunnen dat omdat er voldoende ondersteuning is en omdat er steeds ruimte is voor onze mensen om zichzelf bij te scholen.”


De service van Carrosserie Metropool

“Er zijn twee workflows, afhankelijk van de schade aan je wagen”, vertelt Dirk Laenen.

“Is je wagen nog rijdbaar, dan maken wij een afspraak en zorgen we voor de juiste onderdelen. Je blijft dan rijden tot de datum van de afspraak. Wij herstellen de wagen op 1 werkdag met nog een extra dag voor het drogen van de gespoten onderdelen.

Kan de wagen niet meer op de weg, dan meldt je dit aan je verzekeringsmakelaar. Daarna nemen we foto’s voor de expert. Deze komt ter plaatse de schade vaststellen. Na akkoord tussen de verschillende partijen gaan we van start met de herstelling. Je krijgt ook een vervangwagen van Carrosserie Metropool als dat nodig is.

De gemiddelde doorlooptijd voor een herstelling bedraagt 2 tot 3 dagen. Dat is doorgaans sneller dan de termijn tussen de schadedatum en de opdracht.”

Ondernemers ontzorgen

Carrosserie Metropool profileert zich als een partner voor fleeteigenaars in de Noord-Antwerpse regio.

Dirk Laenen: “Omdat we zelf ondernemers zijn, weten we hoe belangrijk het is dat bedrijven zich met hun kerntaken kunnen bezighouden. We willen ondernemers ontzorgen zodat zij zich kunnen focussen op wat écht belangrijk is. We zorgen daarbij niet alleen voor een cosmetische en veilige herstelling maar reinigen de wagen ook en doen een nazicht.”

Wil je beroep doen op de diensten van Carrosserie Metropool? Neem dan meteen contact op via onderstaand invulformulier.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Jaguar Land Rover Metropool

Meer weten?

Jaguar Land Rover

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Jaguar Land Rover Metropool Noord
  • Jaguar Land Rover Metropool Zuid

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials