Op zoek naar een duurzame wagen? Milieuvriendelijkheid ingebakken in DNA Jaguar Land Rover

Zoek je vandaag een nieuwe wagen, dan is milieuvriendelijkheid waarschijnlijk een belangrijk criterium. Jaguar Land Rover zet volop in op duurzame wagens: tegen 2025 zal het gamma volledig elektrisch zijn en het merk investeert ook in het gebruik van lichtere en gerecycleerde materialen.

Wil je een nieuwe wagen aanschaffen die goed is voor het milieu, dan zit je met een (deels) elektrisch model zeker goed. Elektrische auto’s stoten geen uitlaatgassen uit, zoals fijnstof en stikstof, en stoten per gereden kilometer zo’n 3 tot 4 keer minder CO2 uit dan een klassieke wagen. Meer nog, volgens een studie van de VUB  zorgt een elektrisch voertuig voor maar liefst 15 keer minder CO2 wanneer je als bestuurder enkel groene elektriciteit gebruikt.

Maar duurzaamheid gaat verder dan enkel de uitstoot. Ook hoe de wagen is gebouwd - van productieproces tot gebruikte materialen - bepaalt of die al dan niet milieuvriendelijk is. Bij Jaguar Land Rover zetten we ook daar forse stappen. We lijstten enkele initiatieven op die maken dat je voor duurzaamheid kiest met een wagen van Jaguar Land Rover.

Volle gas vooruit met elektrisch rijden

Het automerk heeft groene toekomstplannen. Vanaf 2025 is Jaguar bijvoorbeeld een volledig elektrisch luxemerk. Bovendien verschijnen er de komende 5 jaar 6 puur elektrische modellen van Land Rover, waarvan het eerste in 2024.

Lichtere wagens = duurzamere wagens

De carrosserie lichter maken is een belangrijke sleutel in de bouw van duurzame wagens. In het zogeheten Tucana-project wil het merk onderzoeken of ze aluminium en staal in het koetswerk kunnen vervangen door composietmaterialen. Als dat lukt en de veiligheid gegarandeerd blijft, kan het merk krachtigere accu's in zijn wagens inbouwen, wat de efficiëntie verbetert en de CO2-impact verder vermindert.

Het proefprogramma loopt tussen 2023 en 2032 in het Verenigd Koninkrijk en zal zorgen voor een CO2-reductie van maar liefst 4,5 miljoen ton.

Luxueus interieur milieuvriendelijker dankzij gerecycleerd plastic

Nieuwe modellen van Jaguar en Land Rover zullen uitgerust zijn met vloermatten en sierstrips gemaakt met ECONYL®-vezels uit gerecycleerd industrieel plastic, stofresten van kledingfabrikanten en visnetten.

Natuurlijk waken we erover dat de interieurs van onze duurzame wagens dezelfde luxueuze afwerking en design uitstraling behouden. We kiezen dan ook niet voor het eerste het beste materiaal: het is al gebruikt door topmerken in de mode, sportkleding en luxe horlogemerken om handtassen, rugzakken, badmode en horlogebandjes te maken.

Aan het juiste adres voor een duurzame wagen

Op zoek naar een nieuwe (bedrijfs)wagen? Maak online een afspraak bij Jaguar Land Rover Metropool. De adviseurs staan voor je klaar om je het gamma te laten ontdekken, vragen te beantwoorden en een persoonlijke offerte op te maken.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Jaguar Land Rover Metropool

Meer weten?

Jaguar Land Rover

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Jaguar Land Rover Metropool Noord
  • Jaguar Land Rover Metropool Zuid

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials