GreenMobility: de vele voordelen van free-float autodelen

Er is autodelen en er is free-float autodelen, een vorm die zeer flexibel en gebruiksvriendelijk is. GreenMobility is een nieuwe speler op de Vlaamse markt in het free-floaten. Dit autodeelbedrijf neemt àlle drempels weg die bij jou nog in de weg kunnen staan om niet te autodelen, zelfs wanneer je een eigen wagen hebt. Het GreenMobility concept is afkomstig uit Scandinavië.

GreenMobility werd in 2016 opgericht in Kopenhagen (Denemarken) en breidde al snel uit naar andere Scandinavische steden. Ons land is het eerste land buiten Scandinavië waar GreenMobility voet aan de grond zet.

Autodelen is goedkoper dan eigen auto

GreenMobility focust op stadsmobiliteit en zet daarvoor 100% elektrische Renault ZOE’s in. Momenteel is GreenMobility actief in Antwerpen en Gent en binnen afzienbare tijd volgt Brussel.

Managing Director Steve Van Avermaet: “Marktonderzoek toont aan dat free-float autodelen voor de meesten onder ons goedkoper uitkomt dan een eigen wagen bezitten. Een eigen auto staat gemiddeld meer dan 95% van de tijd stil en die stilstand kost je geld.”

Free-float autodelen zonder extra kosten

Bij GreenMobility betaal je geen abonnementskosten, geen registratiekosten, geen instapkosten én geen parkeerkosten, niet wanneer je op straat parkeert in een zone betalend parkeren en ook niet wanneer je een parking van Indigo binnenrijdt, waarmee GreenMobility een samenwerking heeft.

Al wat je moet doen is je registreren in de app. De app is meteen ook de sleutel van je deelauto. Je betaalt bij GreenMobility enkel voor de minuten die je rijdt en met een prepaid of een uur/dag pakket rijd je aan verminderd tarief.

Hoeveel kost autodelen bij GreenMobility?

Autodelen bij GreenMobility is heel laagdrempelig

“Er staat altijd een GreenMobility wagen bij jou om de hoek. Met de app open je je wagen en na je rit laat je hem gewoon achter waar je op dat moment bent, zolang het binnen een GreenMobility zone is. Onze streetrunners zorgen ervoor dat de wagens opgeladen worden.”

Lees hier hoe het GreenMobility autodelen precies werkt.

Grote spullen te vervoeren?

Ook als je een eigen wagen hebt, kan GreenMobility interessant voor je zijn. Het wagenpark beschikt namelijk over 10 Renault Kangoo bestelwagens. Daarnaast heeft GreenMobility een overeenkomst met Ikea waar er voor jou voorbehouden plaatsen zijn.

Deelauto reserveren of pre-booken

Je kan je deel(bestel)wagen ook pre-booken. In dit laatste geval levert een streetrunner je wagen op het afgesproken tijdstip en de afgesproken locatie. Een GreenMobility is ook handig om naar de luchthaven te rijden. Het bedrijf heeft in Zaventem enkele gereserveerde plaatsen in de VIP parking zodat je op enkele minuten in de terminal staat. Een avondje uit? Neem een GreenMobility auto. Je betaalt geen parkeerkosten en als je een glaasje teveel op hebt, laat je je deelauto gewoon staan en ga je met een taxi of het openbaar vervoer naar huis.

Contacteer GreenMobility voor meer informatie over autodelen, op tel. 03 322 11 22 of via mail.

Meer weten?

Jaguar-Land-Rover.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials