Havenbedrijf Antwerpen zorgt voor gratis fietsbus voor werknemers in de Antwerpse haven

Mobiliteit

Vanaf 3 april kunnen alle werknemers in de haven met een gratis fietsbus pendelen tussen de Linker- en de Rechterscheldeoever via de Tijsmans-en/of Liefkenshoektunnel. “Het is een van de manieren waarop het Havenbedrijf Antwerpen de haven op een vlotte manier bereikbaar wil houden. De fietsbus is het eerste project dat wij dit jaar uitrollen om de werknemers van de bedrijven in de haven te verleiden om hun auto thuis te laten en hun woon-werktraject af te leggen met de fiets”, zegt Tom Verlinden, mobiliteitsmanager bij het Havenbedrijf Antwerpen.

Gratis alternatief verkeer Antwerpen

De fietsbus rijdt 7 dagen op 7, om het kwartier tijdens de spits én voor en na de shifturen van de industriële bedrijven. Hierdoor krijgen alle werknemers die dagelijks de Schelde en/of het Kanaaldok kruisen een gratis, efficiënt en betrouwbaar alternatief aangeboden voor hun woon-werkverplaatsingen.

De fietsbus is een gelede bus met een ingebouwde fietsenstalling en biedt een capaciteit aan maximum 30 fietsers. Opstappen kan aan vier haltes: twee op de Rechterscheldeoever (Noorderlaan en Scheldelaan) en twee op de Linkerscheldeoever (Waaslandhaven-Noord en Tolplein). Reserveren hoeft niet.

Tom Verlinden: “Dankzij dit unieke concept kunnen werknemers opteren voor een duurzame woon-werkverplaatsing per fiets. We willen zo veel mogelijk alternatieven voor personen en goederen aanbieden, om de mobiliteitsdruk voor de bedrijven in de haven te verlichten.

www.defietsbus.be

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

SEO - Column Port of Antwerp_logo.jpg
SEO---Column-Port-of-Antwerp_foto.jpg

Wilt u meer weten?

Bekijk de socials