Hybride taxi’s doen hun intrede

Mobiliteit

Antwerp-Tax, de grootste taxionderneming van Antwerpen, stelt een aantal opmerkelijke innovaties voor inzake de operationele uitbating van haar taxivloot. Zopas werden bijvoorbeeld de eerste vier uit een vloot van 35 nieuwe hybride voertuigen in het verkeer gebracht.

Het gaat om wagens van Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID. Antwerp-Tax keert ook terug naar een volledige zwarte outfit voor hun voertuigen, gebrandmerkt met enkele gele toetsen voor de herkenbaarheid

Gedelegeerd-bestuurder Koen Van Oorschot: “In de rijke historiek van ons familiebedrijf reden we van 1960 tot 2000, zo’n 40 jaar ononderbroken dus, met zwarte Mercedes-Benz wagens. Nadien schakelden we over naar zilvergrijze wagens. Ook die uitvoering straalde klasse uit en was een succes. In die mate dat concurrerende bedrijven ons volgden en ook zilvergrijze wagens inschakelden. Inmiddels kregen we signalen uit het stadsbestuur dat er een vraag is naar meer herkenbare taxi’s. We anticiperen nu die vraag en keren terug naar zwarte wagens, die in de taxi-exploitatie voorzien worden van geelgeblokte strips op beide zijkanten. Ook qua dakverlichting wordt geëxperimenteerd met de gele kleur. We zijn ervan overtuigd op die manier bij te dragen tot de gewenste duidelijker identificatie van de taxi in het straatbeeld. De zijstrips zijn magnetisch en kunnen verwijderd worden voor limo-opdrachten, een activiteit waarvoor AT ook vergund is.”

Voor chauffeurs en passagiers verandert er niets. Het omschakelen van verbrandingsmotor naar elektrische motor gebeurt lot en geruisloos, ook de schakelbewegingen. Goed nieuws voor alle partijen en ook voor het milieu. De voertuigen halen ene gemiddeld brandstofverbruik van slechts 3,8liter/100 km bij een CO2-uitstoiot van 99g/km.

Info: www.antwerp-tax.be

Onderschrift bij de foto

De eerste hybride taxi’s van Antwerp Tax werden door schepen Koen Kennis ingehuldigd voor het Antwerps stadhuis

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven