Jaguar zal volledig elektrisch zijn in 2025

Duurzaam rijden is de toekomst. Het wagenpark van Belgische ondernemingen elektrificeert dan ook bliksemsnel. Daarom gaat ook Jaguar elektrisch tegen 2025. Binnen 4 jaar zal het Britse automerk alleen nog EV’s produceren. Vandaag kan jij reeds een proefrit boeken met de innovatieve E-, F- en I-Pace.

Een onomkeerbare evolutie

De omschakeling van conventionele naar hybride en elektrische wagens is onomkeerbaar. Het groeiend maatschappelijk bewustzijn over de negatieve impact van CO2-uitstoot en het belang van duurzame wagens zet autobouwers ertoe aan om in te zetten op milieuvriendelijke innovatie.

Ook onze bedrijven worden aangezet om te investeren in een elektrisch wagenpark. Zowel de Europese als Belgische overheden stellen ambitieuze doelen en stimuleren elektrisch rijden; onder andere via lage-emissiezones en fiscale maatregelen.

Een elektrische toekomst voor Jaguar

Daarom kondigde Jaguar Land Rover-topman Thierry Bolloré in februari aan dat het bedrijf zich in de toekomst wil positioneren als een zogenaamde ‘electric-first business’.

Om dit alles te realiseren zet Jaguar niet alleen in op elektrisch rijden. Het betekent ook dat de productie van Jaguar en Land Rover tegen 2039 volledig CO2-neutraal moet verlopen.

De Britse autobouwer investeert daarnaast in de ontwikkeling van lichtere wagens door het aluminium en staal in het koetswerk te vervangen door composietmaterialen.

Bovendien zullen alle nieuwe modellen uitgerust zijn met interieurs waarin gebruikt gemaakt wordt van gerecycleerde materialen. Uiteraard zal Jaguar daarbij geen compromis maken op de luxueuze afwerking en uitstraling waar het merk gekend voor is.

Tenslotte bereidt het bedrijf zich voor op de productie van wagens met waterstofaandrijving. De eerste prototypes daarvan worden in de loop van dit jaar verwacht.

Jaguar gaat elektrisch met de I-PACE performance SUV

Het paradepaardje van de elektrische ambities van Jaguar is zondermeer de I-PACE. In 2019 ontving deze wagen de ‘world car of the year’ award.

Deze uitzonderlijke performance SUV met 400 pk en 696 Nm koppel, biedt je een ongeëvenaarde rijervaring zonder CO2-uitstoot. Een volle batterij brengt je maar liefst 470km ver. Om de batterij te laden stop je de I-PACE eenvoudig in een stopcontact of kies je voor een laadstation waarmee je de laadsnelheid aanzienlijk versnelt.

De I-Pace is daarnaast uitgerust met een luxueus designinterieur en biedt een innovatieve en een royale bagageruimte van ruim 1.453 liter achterin en 27 liter voorin.

Deze stoere performance SUV is bijzonder interessant voor zaakvoerders en fleet afdelingen want hij is 100% aftrekbaar én je betaalt ook geen verkeersbelasting of inschrijvingstaks in Vlaanderen.

Proefrit Jaguar

Ga jij samen met Jaguar ook volledig elektrisch? Boek dan snel je proefrit met de I-PACE via deze link of vul onderstaand formulier in.

Lees ook:

8 antwoorden op jouw vragen over elektrisch rijden

Tijd voor een nieuwe bedrijfswagen: elektrisch rijden is fiscaal interessant

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Jaguar Land Rover Metropool

Meer weten?

Jaguar Land Rover

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Jaguar Land Rover Metropool Noord
  • Jaguar Land Rover Metropool Zuid

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials