Jorssen, Beliën en Sneyers fuseren tot één BMW/MINI-concessiegroep

Mobiliteit

De familiale BMW/MINI-concessiehouders Jorssen, Beliën en Sneyers versmelten in een nieuwe fusiegroep. Met ruim 290 medewerkers, 7.800 verkochte wagens per jaar en 275 miljoen euro omzet behoort de nieuwe concessie tot de top in de Belgische premiummarkt. (foto v.l.n.r.: Filip Sneyers, Jan Adriaenssens, Patrick Beliën en Luc Beliën)

De automobielsector ondergaat grote veranderingen. Nieuwe technologieën zoals elektrificatie en de behoefte aan bredere mobiliteitsoplossingen plaatsen de sector voor uitdagingen. Om hierop een antwoord te bieden ontstaat er een concentratiebeweging.

De drie families Jorssen, Beliën en Sneyers versterken met deze fusie hun lokale verankering. De fusiegroep telt zes vestigingen met vier carrosseriebedrijven, vier MINI-showrooms en vijf BMW-concessies verspreid over Antwerpen, de Kempen en Noord-Limburg.

Consolidatie met behoud van identiteit

Alle vestigingen blijven onder hun naam verder werken en de medewerkers bieden zoals vanouds dezelfde, vertrouwde diensten aan. Alle familiale aandeelhouders blijven aan boord via een nieuwe holding met de familie Adriaenssens (Jorssen) als referentieaandeelhouder.

“Deze fusie creëert synergieën, schaalvoordelen en opportuniteiten op diverse domeinen voor onze klanten, medewerkers en leveranciers. Wij werken vanaf dag 1 samen met hetzelfde doel en voor hetzelfde eindresultaat,” verklaart woordvoerder Werner Elen. “Wij geloven allen rotsvast in deze consolidatie met behoud van onze eigen identiteit en sterke regionale verankering.”

banner jaguar2.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials