Lossen apps uw mobiliteitsproblemen op?

Mobiliteit

Een echte mobiliteitsapp is ‘Olympus Mobility’, waarmee gebruikers van leasewagens automatisch ook de trein, deelfiets, deelauto of bus kunnen nemen. Deze app is uitermate geschikt voor mensen die een mobiliteitsbudget van hun werkgever toegekend krijgen.

Een overtuigd gebruiker is Maarten Matienko, communications manager van VAB. “Ik gebruik Olympus om treintickets te kopen. Ik heb een dienstwagen en een elektrische plooifiets, maar wanneer ik naar Brussel moet, ga ik met de trein. Handig is dat de factuur van je professionele verplaatsingen rechtstreeks naar je werkgever wordt gestuurd”, stelt hij. VAB zocht een tijd geleden duizend personen om deze app uit te testen om te bekijken of, en hoe, de app aangepast kan worden aan particulier gebruik.

Uw eigen bureau in elke stad

Op Realty, het vastgoedevent op 16 en 17 mei in Tour & Taxis, kan u kennismaken met apps die ook een steentje bijdragen om de mobiliteit vlot te trekken. Met de app ‘Workero’ kan u op elk moment bekijken waar er in uw buurt bureaus vrij zijn die u kan inpalmen. “Iedereen heeft het al wel eens meegemaakt. Uw trein is afgelast of op weg naar uw werkplek moet u nog meer dan een uur aanschuiven in de file. Met Workero kan u zich aan een leeg bureau in uw buurt zetten, en op afstand werken, tot de file opgelost is of de volgende trein er is”, legt Mathieu Van Marcke, algemeen directeur van Realty uit.

Altijd parkeerplaats

Met de parkeerapp van BePark snort u in no time de vrije parkeerplaatsen in uw buurt op. “BePark biedt elke dag vrije privéparkeerplaatsen aan om onmiddellijk te verhuren. Het zijn b.v. parkeerplekken die bedrijven een tijdlang niet benutten. U kan ze bij wijze van spreken per minuut huren. Dankzij een code op uw smartphone kan u de garagepoort openen en rustig binnenrijden”, vertelt Idriss Goossens, coördinator van het Innovation Pavilion van Realty.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven