Maak kennis met de allereerste INEOS Grenadier

Mobiliteit

De INEOS Grenadier, het nieuwe automerk van CEO Jim Ratcliffe, maakt zijn intrede in ons land. Verdeler Hedin Automotive in Lokeren opende eind februari 2023 de allereerste showroom in België.

Deze splinternieuwe 4X4 is ontwikkeld voor en door offroad-liefhebbers en avonturiers.


Demovoertuigen op komst

De INEOS Grenadier wordt gebouwd door INEOS Automotive en werd geïnspireerd door de Range Rover Defender. Klanten en bezoekers kunnen in Lokeren terecht om het langverwachte voertuig te ontdekken. In de showroom worden de verschillende opties en accessoires tentoongesteld zodat bezoekers het ontwerp en de mogelijkheden van het voertuig kunnen ontdekken. In de showroom zijn momenteel meerdere modelvarianten aanwezig. Testrijden is nog niet mogelijk, de eerste demovoertuigen worden eind maart 2023 verwacht.

Multimerkenverdeler

Hedin Automotive is een dochteronderneming van de Zweedse Hedin Mobility Group dat in thuisland Zweden al decennialang gekend is als multimerkenverdeler. Exact één jaar geleden kondigde Hedin Automotive aan dat het de officiële partner werd van INEOS Automotive in 13 Europese landen, waaronder Nederland, België en Luxemburg waar het als enige de Grenadier zal verdelen. Een nieuwe windrichting voor de Belgische tak van het bedrijf dat voordien enkel als verdeler fungeerde, maar nu ook de rol van invoerder opneemt. Naast de showroom in Lokeren voorziet Hedin Automotive dit jaar nog de opening van een vestiging in Luxemburg.

Over Hedin Automotive

Hedin Automotive zette voor het eerst voet aan wal in België in 2018 toen het zeven Mercedes-Benz-concessies overnam. Dat aantal is in 2022 gegroeid tot 20 concessies, wat het de grootste erkende Mercedes-Benz-verdeler in België maakt. In januari 2022 volgde Hedin Automotive het voorbeeld van het moederbedrijf en trok het de kaart van de multimerkenstrategie toen het een eerste Toyota-vestiging overnam in Sint-Pieters-Leeuw. Later dat jaar nam het nog concessies over in Dilbeek, Geel en Turnhout en in 2023 opende het een gloednieuwe site in Lier en nam het een vestiging over in Brecht.

De Belgische showroom van INEOS Grenadier bevindt zich in de Oeverstraat 5 in Lokeren, vlak naast de Mercedes-Benz-concessie van het bedrijf.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials