Meet the new star: nieuwe Yaris is auto van het jaar

Na een eerste bekroning in 2000, werd de Toyota Yaris ruim twintig jaar later opnieuw uitgeroepen tot ‘auto van het jaar’. Door COVID-beperkingen ging die prestigieuze prijs niet gepaard met fysieke feestelijkheden. Dit artikel is voor zaakvoerder Chris Covens van Toyota Van Dijck in Brecht de geknipte gelegenheid om zijn polyvalente paradepaardje in de kijker te zetten.

Een elegante eyecatcher met een hoogwaardige hybridemotor

“De verkiezing tot ‘auto van het jaar’ is dé belangrijkse bekroning in Europa. Tientallen journalisten uit heel het continent reduceren het grote gamma aan wagens tot een klein kransje finalisten. Die selectie nemen ze onder de loep, om uiteindelijk een waardige winnaar uit te roepen. Normaal gezien gebeurt dit met de nodige toeters en bellen aan de vooravond van het spectaculaire Salon van Genève. Door COVID werd het salon geannuleerd en werd de winnaar digitaal gepresenteerd. De jury was vooral onder de indruk van de verbeterde versie van de hybride aandrijflijn van de nieuwe Yaris. Ook de vormelijke vernieuwingen vielen in de smaak. Goud dus voor de Yaris, die eigentijdse elegantie verenigt met ultiem rijplezier.”

Toyota’s geroemde kwaliteit én een visueel verjongingsbeleid

Chris Covens is -net als de journalisten en het brede publiek- erg enthousiast over het dynamische design van de nieuwste Toyotamodellen.
“In Toyota’s hoofdkwartier in het Japanse Aichi staat visuele vernieuwing hoog op de agenda. Die vormelijke verjongingskuur gaat echter geenszins ten koste van Toyota’s topkwaliteit. Om die duurzame dynamiek kracht bij te zetten, geeft Toyota naar goede gewoonte gulle garanties. Op de nieuwe Yaris krijg je 5 jaar garantie en zelfs tien op de hybride batterij. Ook een volledig decennium pechverhelping is inbegrepen in de prijs.
De nieuwe Yaris is hét boegbeeld van de nieuwe generatie Toyota’s, die toptechnologie en het grootste gemak verenigen in een verleidelijke verpakking.”

De nieuwe Yaris: toekomstbestendige technologie in een stijlvolle, ‘startklare’ stadswagen

“Ons prijsbeest is stoer en stijlvol tegelijkertijd. Ook de gebruikerservaring combineert het beste van twee werelden. Enerzijds biedt de Yaris een fenomenale flexibiliteit, maar dit gaat niet ten koste van robuust rijplezier en veiligheid. De hybride versie maakt gebruik van een mature, moderne motorisatie. Toyota komt al jaren met toonaangevende technologie op het vlak van hybride aandrijving. De verbeterde vierde-generatie hybride is de kwalitatieve kroon op het werk. Opwindende prestaties en een bijna verwaarloosbaar verbruik gaan hand in hand. Ook de versie met benzinemotor blijft een kwalitatieve keuze. De 1,5-litermotor combineert laag verbruik met excellente emissie, die moeiteloos onder de Europese norm blijft. De Yaris komt standaard met verrassend veel veiligheidsopties. Zo is elk model uitgerust met Toyota’s innovatieve Intelligent Adaptive Cruise Control. Talloze troeven om je interesse te wekken en de nieuwe Yaris te willen ontdekken! Bij Toyota Van Dijck staan de volledige ploeg én de auto van het jaar voor je klaar. Tijdens het weekend van 16 en 17 oktober gaan de deuren wagenwijd open: aarzel niet om binnen te lopen!”

Meer weten?

banner jaguar2.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials