MG toont nieuwe Cyberster sportwagen in Shanghai

Mobiliteit

MG heeft op de Shanghai Motor Show zijn nieuwste paradepaardje voorgesteld. De Cyberster is een opvallende elektrische tweezitter sportwagen met een high-energy design en spraakmakende technologie. Met een actieradius van 800 km, 5G-interconnectiviteit en autonome rijcapaciteiten van niveau 3, is dit een voorbeeld van de toekomstgerichte sportwagen.

De MG Cyberster is ontworpen door MG's global designteam. De voorkant gebruikt het ontwerp van MG's klassieke ronde koplampen en slanke grille, samen met interactieve 'Magic Eye' koplampen die opengaan wanneer ze worden ingeschakeld. Om betere aerodynamische prestaties te bereiken, heeft MG de grille geëvolueerd tot een aerodynamisch luchtkanaal dat naar de voorwielen leidt, een interpretatie van de nieuwe esthetiek in het EV-tijdperk.


De achterzijde wordt gekenmerkt door het afgeplatte 'kamm tail' design, terwijl de LED-achterlichten vlak in de achterzijde van de auto zijn geïntegreerd en een digitaal beeld projecteren dat het Britse erfgoed van MG weerspiegelt. De 7-spaaks 'hacker blade' centraal vergrendelbare high-performance wielen tonen de dynamiek van de MG Cyberster.

Tweezits sportauto met dynamische uitstraling


Het interieur perfect aansluit bij de dynamische uitstraling van de tweezits sportauto. Het 'digital fiber' interieurthema kiest voor een lay-out waarin de bestuurder centraal staat, met een links en rechts gescheiden cockpitontwerp en een groot LED-instrument met een tweede centraal scherm. De interactie gebeurt ‘full touch’.


Elektrische architectuur


Op het gebied van prestaties combineert de MG Cyberster verrassende mechanische prestaties en slimme technologie. Deze concept sportwagen heeft een intelligente elektrische architectuur met een opgewaardeerde versie van de module-loze batterijtechnologie (CTP). Hiermee biedt de MG Cyberster een indrukwekkende actieradius van 800 kilometer en accelereert hij van 0-100 km/u in minder dan drie seconden. De slimme technologie komt vooral tot uiting in het rijden met onder andere active-upgrading technologie, 5G interconnectiviteit en level 3 autonome rijcapaciteiten.

Carl Gotham, directeur van SAIC Design Advanced London, zei: "De Cyberster is een gedurfd statement dat sterk naar de toekomst van MG kijkt, dat raakt aan ons erfgoed maar nog belangrijker voortbouwt op onze vooruitstrevende technologie en geavanceerd design."

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials