Nieuwe bedrijfswagen? Zo garandeert Auto Natie Group fiscale veiligheid

Op de tafel van onze federale regering ligt een belangrijke hervorming van de fiscale aftrekbaarheid van bedrijfswagens. Er moeten nog enkele punten en komma’s gezet worden, maar Auto Natie Group Fleet & Business is volledig klaar om de transitie die op stapel staat te begeleiden en om jou fiscale veiligheid te garanderen voor je fleetwagens.

Fiscale aftrekbaarheid van bedrijfswagens

De overheid stelt voor de aftrekbaarheid van klassieke verbrandingsmotoren een uitdoofscenario voorop en ook voor plug-in hybride voertuigen wordt er aan de fiscale aftrekbaarheid gesleuteld. Chauffeurs van plug-ins zullen fiscaal aangemoedigd worden om echt hybride te rijden, lees zoveel mogelijk elektrisch.

Head of Business Relations Edward Bauwens: “Er zijn een aantal kanteldata vastgelegd. Daar hou je best rekening mee wanneer je nieuwe bedrijfswagens bestelt. Daarnaast neem je ook best de leveringsdatum van bepaalde wagens in overweging en ook het moment van inschrijving van je fleetwagen kan bepalend zijn voor een gunstige fiscale aftrekbaarheid.”

Deadlines fiscale aftrekbaarheid bedrijfswagens

Anton Moons: “Wat de eerste kanteldatum betreft, kijken we uit het moment wanneer de Vivaldi-coalitie het wetsvoorstel stemt (ten laatste 21 juli) en het uitdoofscenario voor de berekening van de CO2-uitstoot volgens de vaak iets gunstigere NEDC 2.0-methode duidelijk wordt. Daaropvolgend is 1 juli 2023 een belangrijk moment. De plafonnering van de maximale aftrekbaarheid voor niet-emissievrije voertuigen zal jaarlijks dalen.”

Edward Bauwens benadrukt dat Auto Natie Group Fleet & Business je car policy en de timing van je beslissingen perfect kan begeleiden: “We brengen alles in kaart inclusief een vrijblijvende en gratis TCO-berekening.”

Vergroening fleet- en bedrijfswagens

Edward Bauwens: “Elektrische en hybride voertuigen krijgen een toenemend belang in de opbouw van je wagenpark. We begeleiden je in de keuze van je type voertuig alsook op het vlak van laadinfrastructuur en we schetsen de tijdlijn tot wanneer je je niet-emissievrije wagens op een veilige manier kan blijven integreren.”

Nu reeds laadinfrastructuur opbouwen

Het hoofd Fleet & Business pleit ervoor om in een grotere vloot bedrijfswagens nu reeds te starten met de integratie van (100%) elektrische voertuigen en laadinfrastructuur.

“Zo vergroot je het bewustzijn in je onderneming. Uit een studie blijkt dat het aangewezen is om nu reeds te kijken naar het waarschijnlijke rijgedrag van je medewerkers zodat je tegen 1 juli 2023 de zinvolheid van deze wagens kan inschatten. Wanneer je jaarlijks echt veel kilometers doet, kan het ook aangewezen zijn om voor diesel te blijven kiezen.

Zelfs met een lagere fiscale aftrekbaarheid voor een diesel zal je met een bepaald aantal km toch nog goedkoper zijn, maar de grens van dat aantal kilometers zal verhogen.”

Meer info over de fiscale aftrekbaarheid van je nieuwe fleetwagens?

of contacteer de Fleet Coördinatoren van Auto Natie Group Fleet & Business voor meer informatie over de mogelijkheden binnen je bedrijf voor de merken Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en het nieuwe merk Cupra.

Edward Bauwens: 0495 16 25 28

Anton Moons: 0472 76 79 21

Auto Natie Group Fleet & Business draagt zorg voor de professionele klanten van haar concessies: Auto Natie Antwerpen – AC Bornem - AC Kontich - Autobedrijf Claessens Wilrijk – AC Mechelen – Rietje Kapellen – Rietje Waasland - Clissen – Vanden Bergh Kalmthout – AC Puurs – Thuy Kontich - Clissen Loenhout - Thuy Wommelgem.

Meer weten?

Jaguar-Land-Rover.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials