Nieuwe Toyota Aygo X: “Een uiterst wendbare, betaalbare stadswagen” (Chris Covens, Toyota Van Dijck)

Mobiliteit

Op 23 april staat de nieuwe Toyota Aygo X in de showroom van Toyota Van Dijck. Toyota koos voor zijn nieuwe kleine stadswagen voor een nieuw concept en maakt van de Aygo een cross-over, geïllustreerd door de extra letter X in de naam, uit te spreken als ‘cross’. “Toyota zet bewust nog een (zeer zuinige) stadswagen op benzine in de markt, om dit segment betaalbaar te houden. Ook uniek voor dit segment zijn de veiligheidsfuncties. Die doen niet onder voor die van de grote broers”, stelt Chris Covens, zaakvoerder van Toyota Van Dijck.

De nieuwe Aygo X werd grotendeels in ons land ontwikkeld, en vooralsnog alleen voor de Europese markt. Zijn koetswerk is met een lengte van 3,7 en een breedte van 1,74 meter een stukje groter dan zijn voorganger, respectievelijk 23,5 en 12,5 centimeter op precies te zijn.

“De Aygo X staat ook wat hoger op zijn wielen. Met een diameter van 17”, en optioneel 18”, versterken deze het SUV-effect nog. Het is ook de enige stadswagen met optioneel een elektrisch bedienbaar canvas schuifdak en nog opmerkelijk is zijn korte draaicirkel van 4,7 meter, die hem wel heel wendbaar maakt en perfect om in de stad rond te ‘hossen’”, vertelt Chris Covens nog.

Lees verder onder de foto.


Het ruime interieur van de Aygo X

Het interieur van de Aygo X is flink wat ruimer. In de praktijk vertaalt zich dat vooral in een grotere kofferruimte, waarmee Toyota tegemoet komt aan de wensen van de trouwe Aygo-rijders. Het laadvolume stijgt met 60 liter tot een totaal van 231 liter. Het bagagecompartiment heeft ook een handigere vorm gekregen.

9” smart connect scherm

De Toyota Aygo X is uitgerust met een 9” smart connect scherm met draadloze smartphone integratie. Opvallend is de bolvormige rand rond de multimediamodule, die doet denken aan een coole gettoblaster.

Onder de motorkap van de Aygo X

Onder de motorkap van de Toyota Aygo X steekt een 1000 cc motor die een vermogen van 72 pk combineert met een maximaal koppel van 93 Nm. Officieel heeft de Aygo X 15,5 seconden nodig om naar 100 km per uur te gaan. Zijn CO2-uitstoot bedraagt 107 g/km voor de vijfversnellingsbak en 110 g/km voor de CVT-overbrenging.

Hoog veiligheidsniveau

De Toyota Aygo X heeft dezelfde veiligheidsuitrusting als zijn grote broers, denk aan remmen voor voetgangers, witte lijn herkenning, adaptieve cruise control, blind spot monotoring, enz…

Meer info over Toyota Aygo X? Neem contact via mail of telefoon: 03 313 05 79

banner jaguar2.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials