Qvans, one-stop-shop voor multimerken bestelwagens

Mobiliteit

Qvans is een nieuwe multimerken verdeler van bestelwagens, bestemd voor professionele gebruikers. Qvans is opgericht door Tom Knaepkens (foto), CEO en oprichter van B2B-autobedrijf Andex. Andex en dochteronderneming Qvans zijn gevestigd op dezelfde site, in de Veerstraat in Zandhoven.

Andex is al zo’n 10 jaar actief in de trading van nieuwe wagens. Die worden verkocht aan onafhankelijke autogarages. Sinds een aantal jaren verdeelt Andex ook bestelwagens en vans, over heel Europa.

Aanbod multimerken bestelwagens

“In het buitenland kiezen klanten vaak voor een multimerken aanpak. In ons land is dat minder evident. Dat is vreemd, want die markt zit duidelijk in de lift. Ten opzichte van zo’n tien jaar geleden rijden er nu veel meer bestelwagens rond”, vertelt Tom Knaepkens.

“Dat zette ons aan om naast Andex een nieuw merk in de markt te zetten: Qvans. Daarmee bouwen we een eigen stock van bestelwagens op, afkomstig van leveranciers over gans Europa, die we vervolgens rechtstreeks aan de professionele gebruiker aanbieden.”

Qvans verdeelt niet alleen de typische gesloten bestelwagens aan, maar ook laadbakken, kippers, lichte vrachtwagens, koelwagens, hoogtewerkers, chassis cabines,…

One-stop-shop voor bestelwagens

Qvans is een one-stop-shop voor bestelwagens.

“Dat heeft vele voordelen. Zo heb je keuze uit tal van merken: Ford, Mercedes, Renault, Volkswagen Fiat, Iveco, Citroën,... Onze bestelwagens zijn onmiddellijk uit stock leverbaar. Zo ben je snel bediend, daar waar je normaal vandaag langer moet wachten. Bestelwagens worden in grote volumes aangekocht, waardoor we veel lagere prijzen kunnen krijgen. We kunnen voor onze klanten dus zeer scherpe prijzen aanbieden. Voor specifieke noden werken we ook op bestelling”, aldus nog Tom Knaepkens.

Bestelwagens ook leasen of renten

Qvans werkt samen met een financieringspartner waardoor het mogelijk is om je bestelwagen ook te leasen of te renten. Een netwerk van ombouwers zorgt ervoor dat je bestelwagen indien nodig volledig aangepast wordt op maat van je noden en wensen, denk aan de plaatsing van een achteruitrijcamera, een inrichting met laadtoepassingen, een inrichting voor mindervalidenvervoer, dak- en wandbekleding,…

Binnen afzienbare tijd wil Qvans ook buiten de gemeentegrenzen van Zandhoven aanwezig zijn.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials