Jaguar Land Rover oplaadpaal

Tijd voor een nieuwe bedrijfswagen? Elektrisch rijden is fiscaal het interessantst

De fiscale aftrekbaarheid van bedrijfswagens zit in dalende lijn. Wil je nog een mooi belastingvoordeel en tegelijk een klassevolle, praktische wagen, dan kies je vandaag het best voor een (deels) elektrische wagen. We vertellen je waarom.

Ondanks de populariteit bij bedrijven en werknemers liggen de bedrijfswagens de laatste jaren steeds meer onder vuur. Ze zouden onder andere zorgen voor meer filedruk op de Vlaamse wegen. Ook stuurt de overheid sterk aan op vergroening en sleutelde daarom aan het fiscaal gunstregime, met lagere fiscale aftrekbaarheid tot gevolg voor veel modellen.

Bedrijfswagens duurder, tenzij je (deels) elektrisch kiest

Sinds 1 januari 2020 worden de fiscale aftrekbaarheid van niet-elektrische wagens of hybrides en de brandstofkosten volgens een nieuwe formule berekend. We besparen je de moeilijke wiskunde, het komt erop neer dat de kosten voor zowat elk model gestegen zijn. Voor een gewone wagen met verbrandingsmotor daalt de fiscale aftrekbaarheid, afhankelijk van de CO2-uitstoot, zelfs tot slechts 35% waar vroeger 75% de regel was.

Volledig elektrische voertuigen en bepaalde plug-in hybrides zijn wél nog (bijna) 100% fiscaal aftrekbaar. Voor de hybrides geldt dat de batterij minstens een capaciteit van 0,5 kWh per 100 kilogram wagengewicht heeft en dat de wagen minder dan 50 gram CO2 uitstoot per kilometer. Voldoet de wagen niet aan die voorwaarden, dan berekent de fiscus de uitstoot op basis van het overeenstemmend voertuig (zelfde fossiele brandstof, merk, model en koetswerktype). Bestaat er geen equivalent, dan wordt de uitstoot met factor 2,5 vermenigvuldigd.

Klassevolle en betaalbare opties bij Jaguar Land Rover

Bij Jaguar Land Rover Metropool kun je altijd terecht voor een bedrijfswagen met standing die je een uitzonderlijke rijervaring biedt én tegelijk goed is voor zowel je portemonnee als het milieu.

Zo zijn de nieuwe Range Rover Evoque en Discovery Sport ook leverbaar als plug-in hybride. Deze premium SUV’s bieden dezelfde prestaties, verfijning en bekwaamheid, hebben een elektrische actieradius tot 68 kilometer maar daarnaast ook een gewone benzinemotor die je even ver brengt als je huidige wagen. De gemiddelde CO₂-uitstoot, afhankelijk van het uitrustingsniveau, ligt tussen de 32 g/km en 38 g/km. Samengevat: beide modellen geven dus recht op een fiscale aftrekbaarheid tussen 97% en 100%.

En wees gerust: beide wagens kun je zowel ’s nachts thuis aan het stopcontact (6u42 min.) als aan een laadstation opladen. Afhankelijk van de sterkte van het laadstation kan je de batterij al binnen de 2 uur weer opgeladen zijn. Aan een snellader (32kw) zelfs voor 80% binnen 30 minuten.

Volledig elektrisch rijden

Wil je genieten van een uitstekende rijervaring zonder emissie van schadelijke stoffen, dan is er de volledig elektrische Jaguar I-PACE. In 2019 werd deze wagen nog uitgeroepen tot ‘world car of the year’. Met een volle batterij rij je vlot tot 470 km – meer dan genoeg voor het gemiddelde wekelijkse woon-werkverkeer van 300 km. Om de bij te laden, stop je de I-PACE eenvoudig thuis in een gewoon stopcontact. Je kunt er ook voor kiezen om een laadstation te laten installeren, wat de laadsnelheid exponentieel versnelt. Fiscaal is deze stoere jongen 100% aftrekbaar én je betaalt ook geen verkeersbelasting of inschrijvingstaks in Vlaanderen.

Alle aspecten van deze (fiscaal) aantrekkelijke wagens van Jaguar Land Rover ontdekken? Ga langs in een van de toonzalen van Jaguar Land Rover Metropool en boek er je testrit of neem contact op via onderstaand formulier.

 

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Jaguar Land Rover Metropool

Meer weten?

Jaguar Land Rover

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Jaguar Land Rover Metropool Noord
  • Jaguar Land Rover Metropool Zuid

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials