Verkeersboetes worden duurder

Mobiliteit

De discipline in het verkeer komt duidelijk niet automatisch. Het is haast onthutsend om vast te stellen hoeveel autobestuurders nog een onverantwoordelijk gedrag aan de dag leggen in het verkeer: dronkenschap achter het stuur, druggebruik achter het stuur, overdreven snelheid, niet handenvrij telefoneren  enz.

De overheid is van mening dat opgetreden moet worden tegen roekeloos rijgedrag. Er worden vanaf 1 januari 2013 maatregelen getroffen om boosdoeners te ontmoedigen, de pakkans te vergrote en de boetes te verhogen.

Voorbeeld: dronkenschap achter het stuur wordt voortaan beboet met 170 euro, geen gordel dragen kost 100 euro, een kind in de wagen niet vastklikken kost 150 euro. Bovendien wordt het moeilijk om boetes onbetaald te laten. De overtreder krijgt eerst een betalingsbevel. Wie na dertig dagen nog niet betaald heeft of geen bezwaar heeft aangetekend, wordt verwezen naar de fiscus en deze kan niet betaalde boetes verrekenen via de belastingen.

Er zullen ook meer controles komen die voornamelijk gericht zijn op het opsporen van dronkenschap en drugs achter het stuur. 

Op de foto een vrolijke poging om de aanwezigheid van flitspalen te relativeren.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven