Wat als … jouw auto zonder elektriciteit valt?

Mobiliteit

Zonder elektriciteit vallen met een elektrisch voertuig gebeurt vaker dan je zou denken. Bestuurders geraken net niet tijdig bij een laadpaal of worden verrast door een snel dalend rijbereik. Wat als de wallbox thuis dienst weigert, zodat de auto ’s ochtends niet opgeladen is? Start-up SkyCharge maakt gestrande EV’s weer mobiel.

Bestuurders van elektrische voertuigen in Oost-Vlaanderen kunnen voortaan rekenen op een snelle dienstverlening wanneer ze zonder stroom vallen. Start-up SkyCharge, een divisie van SkyTechnics, heeft een interventievoertuig met een lader aan boord, zodat slepen overbodig is. Deze Oost-Vlaamse start-up wil binnen 45 minuten ter plaatse zijn met een mobiele lader om de gestrande bestuurder een kwartier later weer mobiel te krijgen.

Pechverhelping elektrische voertuigen

“We willen hetzelfde principe hanteren als de pechverhelping bij auto’s met brandstof. In plaats van brandstof brengt onze SkyCharge-wagen elektriciteit mee, zodat het elektrische voertuig niet moet worden afgesleept, maar zelfstandig thuis kan geraken of een snellader bereiken”, verklaart Mohammed Taslidere, eigenaar van SkyTechnics BV.

“SkyCharge biedt daarmee comfort aan de chauffeur. Onze mobiele oplader zorgt ervoor dat de klant in zijn auto kan blijven wachten en niet als passagier hoeft mee te rijden met de depanneur.”

Voor particulieren, leasebedrijven en dealers

SkyCharge kan worden opgeroepen via een app, waarmee de klant een account kan aanmaken en een interventie aanvragen. De app geeft de exacte locatie en het type auto door, zodat het bedrijf meteen kan uitrukken en snel ter plaatse zijn.

Wie een beroep kan doen op SkyCharge? Eigenlijk iedere EV-rijder met een lege batterij. Ofwel gebeurt de aanvraag via de klant zelf, ofwel treedt SkyCharge op als onderaannemer voor leasebedrijven, dealers en nationale pechverhelpers. Een gestrand EV ter plaatste opladen is niet alleen comfortabeler, het bespaart ook kosten en tijd.

Gratis uitproberen in Oost-Vlaanderen tijdens testfase

Momenteel gaat het om een testfase, die twee maanden in beslag zal nemen. “Wie tussen nu en 17 juli 2021 per ongeluk zonder elektriciteit valt met zijn elektrische auto in Oost-Vlaanderen, kan ons gratis uitproberen. Download de SkyCharge app en test de service gratis!

“Na de testfase gaan we evalueren en onze verdere uitrol bekijken. Bedoeling is om op termijn in heel België actief te zijn,” besluit Mohammed Taslidere.

banner jaguar2.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials