Wil je weten hoeveel je flitsboete kost?

Mobiliteit

Zopas is er een app ontwikkeld die meteen na het flitsen berekent hoeveel de flitsboete zal bedragen. Het nieuwe toestel werd ontwikkeld door een Antwerpse jurist en expert Verkeersrecht: Dave Dankaerts.

Het toestel raamt de flitsboete aan de hand van het type rijbaan, de gereden snelheid en de toegelaten snelheid. Via deze app krijg je ook de mogelijkheid om bij een proces-verbaal of dagvaarding meteen ene kopie t versturen naar experts voor gratis advies. De bedenker gaat er van uit dat deze app niet alleen informatie zal bezorgen maar boven alles een ontradend effect zal hebben op iedereen die in de verleiding komt om sneller te rijden dan de toegelaten snelheidsbeperking opgeeft. Van zodra men weet wat het gaat kosten zal men inderdaad misschien beter tweemaal nadenken vooraleer het gaspedaal dieper in te drukken dan toegelaten.

Vermits Dave Danckaerts jurist is, heeft hij ook bijkomende informatie voorzien, o.a. informatie over de rechten van de automobilist in het geval van flitsboetes. De app geeft toelichting over wat je mag doen bij alcohol- of drugcontroles.

Je kan de nieuwe app vinden op: www.overtreding.be Wie wil geïnformeerd worden over rechten en plichten van de autobestuurder kan ook terecht bij de website van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid: www.wegcode.be

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven