Hoe leer je zelf duurzaam te beleggen?

Beleggingsvastgoed

Online leerplatform voor professionele beleggers

Met het webplatform Robeco Essentials wil vermogensbeheerder Robeco kennis en expertise delen met professionele beleggers. Masja Zandbergen en Christoph von Reiche geven uitleg bij het platform dat uit verschillende educatieve modules zal bestaan.
 

De module over duurzaam beleggen bestaat uit negen bouwstenen, die gebruikt kunnen worden als onderdeel van een zelfstudieprogramma. Elke module bevat ook educatief materiaal in de vorm van animatiefilmpjes, grafieken, case studies en een samenvatting. Na afronding van een module volgt een toets, waar professionele beleggers CPD-uren (Continuous Professional Development) voor kunnen krijgen.

Duurzaam beleggen zit in de lift

“Duurzaam beleggen zal alleen maar in omvang toenemen. Voor het geven van weloverwogen advies of het nemen van de juiste beslissingen, is het essentieel dat je voldoende kennis van zaken hebt. Op dat gebied van duurzaam beleggen wordt Robeco gezien als een leider en een pionier. Het zit in ons DNA en we zien het als onze plicht om onze passie en kennis te delen met iedereen die het nog niet heeft omarmd”, zegt Masja Zandbergen, hoofd ESG-integratie.

Vermogensbeheerder Robeco wil kennis en expertise delen

Robeco is een internationale pure-play vermogensbeheerder met 15 kantoren wereldwijd en hoofdkantoor in Rotterdam. Op 30 juni 2018 had Robeco een beheerd vermogen van 167 miljard euro, waarvan 70% afkomstig van institutionele klanten. Robeco is een dochteronderneming van ORIX Corporation Europe N.V., die op 30 juni 2018 296 miljard euro onder beheer had. Robeco ziet het als zijn verantwoordelijkheid om professionele beleggers te helpen de beleggingsdoelen van hun klanten te realiseren door kennis en expertise te delen.

Robeco Essentials: een online leerplatform

Met de lancering van de Robeco Essentials voegt het een nieuw en innovatief online platform voor het delen van kennis toe. Christoph von Reiche, hoofd Global Distribution & Marketing: “In onze gesprekken met klanten merkten we dat er behoefte is aan educatief materiaal dat professionele beleggers helpt meer inzicht te krijgen in bepaalde thema’s. Robeco heeft al bijna 90 jaar ervaring in de beleggingswereld. We hopen dat professionele beleggers inspiratie vinden in deze tools om de onderwerpen te bespreken met hun klanten en met anderen.”

Financiële professionals helpen hun vaardigheden blijven ontwikkelen

De eerste module over duurzaam beleggen vind je hier.  
Nieuwe modules worden de komende maanden toegevoegd aan het platform. De educatieve modules zijn beschikbaar in het Spaans, Italiaans, Frans, Engels, Duits en Nederlands.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials