Rush op vastgoed aan de Franse Opaalkust

Vermogen

Nooit eerder kozen zoveel Belgen voor een tweede verblijf aan de Franse Opaalkust. Reden? De populariteit van het Belgische kustvastgoed en de steeds duurdere prijzen. Dat zegt projectontwikkelaar Twin Promotion waarvan het nieuwste project aan de Opaalkust 60 Belgen telt van de in totaal 70 eigenaren.

Tijdens de pandemie werd onze Belgische kust overspoeld. De Belg stortte zich massaal op tweede verblijven aan de Noordzee, waardoor de prijzen in veel kustgemeentes vandaag nog altijd hoge toppen scheren. Zo steeg de gemiddelde prijs van een woning aan de kust het afgelopen jaar met bijna 34.000 euro. Daarom kijken de kooplustigen graag over de grens.

Stephane van de Velde, CEO van Twin Promotion: “Het lijkt erop dat almaar meer Belgen de Opaalkust leren kennen. De populariteit valt grotendeels te verklaren door de vastgoedprijzen en de nabijheid: de Opaalkust ligt op minder dan 100 kilometer van de grens. Bovendien is hier, in tegenstelling tot in België, de kust nog ongerept en authentiek.”

La ‘loi sur la littoral’

Hoewel de Opaalkust in de regio Hauts-de-France in veel opzichten op het verlengde van onze Belgische kust lijkt, is er dus één essentieel verschil: de zogeheten loi sur la littoral. Die Franse wetgeving beschermt de natuur in de regio en zorgt ervoor dat de kustlijn niet helemaal volgebouwd kan worden. Op de eerste lijn wordt daardoor zelfs helemaal niet meer gebouwd.

Belgen boven

Voor veel Belgen is Frankrijk al langer een ideale bestemming voor een tweede verblijf. Uit de BNP Paribas Fortis Second Home Barometer bleek nog dat Frankrijk het tweede populairste land is, na Spanje en voor Nederland. In de appartementen van ontwikkelaar Twin Promotion – die specifiek inzet op die markt – is dat niet anders. Zo zijn 60 van de in totaal 70 eigenaren van hun nieuwste residentie ‘Trésors d’Opale’ Belgen. En ook in andere residenties zie je gelijkaardige cijfers.

“De Opaalkust is een streek die ook de komende jaren nog in populariteit zal winnen. Er wordt veel geïnvesteerd, het jaarlijkse Internationale Vliegerfestival in april heeft hier veel bekijk, Cap Blanc-Nez en Gris-Nez bieden schitterende panorama’s en het mondaine Le Touquet ligt op fietsafstand. Ook in de winter blijkt deze regio een populaire vakantiebestemming.”

Typische architectuur

Intussen zijn de werkzaamheden voor ‘Trésors d’Opale’ gestart, het nieuwste paradepaardje van de ontwikkelaar. De appartementen worden gebouwd volgens de typische Anglo-Normandische architectuur van de Opaalkust. Het woonproject ligt in de gemeente Saint-Cécile Plage, vlakbij Hardelot, een badplaats die bekend staat om zijn familiale sfeer en drie grote stranden.

In deze nieuwste residentie van Twin Promotion betaal je zo’n 275.000 euro voor een 3-slaapkamerappartement. Ter vergelijking: een appartement aan de Belgische kust kostte vorig jaar gemiddeld 300.000 euro.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials