Cafetariaplan P&V Groep valt in de prijzen

Arbeids & Sociaal recht

Op donderdag 14 november 2019 ontving de P&V Groep, een coöperatieve verzekeringsgroep, tijdens de jaarlijkse uitreiking van de HR Excellence Awards, de Corporate HR Award in de categorie ‘Employee Engagement’. Deze award beloont jaarlijks werkgevers voor hun innovatief HR-beleid.

Cafetariaplan bekroond in categorie Employee engagement

Een jury koos uit 38 genomineerden een winnaar in 4 categorieën: Organizational Effectiveness, Employee Experience, High-Impact People Strategy en Employee Engagement. De P&V Groep werd winnaar in de laatste categorie, die organisaties beloont voor hun innovatieve aanpak op het vlak van de betrokkenheid van werknemers.

Ann Van Buggenhout, HR Manager - Compensation & Benefits: "De Corporate HR Awards zijn bedoeld om bedrijven in de kijker te zetten voor hun inspanningen om een innovatief en inspirerend HR-beleid neer te zetten. Voor de P&V Groep was het vooral de invoering van ons flexibel remuneratieplan (cafetariaplan) dat de aandacht trok, zowel vanwege de ruime keuze aan voordelen die we onze medewerkers bieden als  de manier waarop intern over het plan wordt gecommuniceerd. Het cafetariaplan is een manier waarop we ons onderscheiden op de arbeidsmarkt en dat bovendien zeer gesmaakt wordt door onze werknemers.

Wat is een cafetariaplan?

Het cafetariaplan van de P&V Groep, ingevoerd in 2018, geeft de medewerkers beslissingsrecht over een gedeelte van hun verloning: o.a. de eindejaarspremie en variabele verloning kunnen in het plan besteed worden aan een auto, een (elektrische) fiets, laptop, smartphone of tablet, warrants, een opleiding, extra vakantiedagen of gewoon cash. Enkele cijfers: sinds de opening van het plan in oktober 2018 werden er 84 fietsen besteld, 238 auto’s, 199 laptops, smartphones & tablets en werd er 725 keer voor cash gekozen, 1568  keer voor warrants en werden er in totaal 1433 extra vakantiedagen gekocht. Ieder maakt de keuze die hem/haar het best past en bovendien ook om het even wanneer, want het plan is doorlopend open.

Een kanttekening: P&V draagt duurzaamheid hoog in het vaandel, wat zich onder andere vertaalt in een ‘groene’ car policy en het stimuleren van elektrische auto’s en hybride modellen; deze lijn wordt ook doorgetrokken naar de auto’s in het cafetariaplan.

Up2dates.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven