Brand Compliance behaalt ISO-norm voor informatiebeveiliging

Brand Compliance behaalt ISO-norm voor informatiebeveiliging

Normering & Certificaten

ISO 27001/27006 accreditatie voor auditbureau voor betrouwbaarheid

Brand Compliance heeft eind januari de ISO 27001/27006 norm behaald. Het auditbureau dat de betrouwbaarheid van organisaties zichtbaar maakt, mag nu zelf ISO27001 certificeringen voor informatiebeveiliging uitgeven onder accreditatie. De accreditatie werd toegekend door de Raad voor Accreditatie, het Nederlandse BELAC zeg maar.

Het is vandaag meer dan ooit belangrijk om vertrouwelijke en/of privacygevoelige gegevens met veel zorg en deskundigheid te bewaren en ervoor te zorgen dat deze data niet ‘op straat komen te liggen’. Elk bedrijf wil immers zijn klantgegevens beschermen en de wet- en regelgeving rond dit thema wordt steeds strenger. Met een ISO27701-norm kunnen organisaties tonen dat ze verantwoord omgaan met vertrouwelijke gegevens.

Wereldwijde standaard voor informatiebeveiliging

Om de ISO27001-norm, de wereldwijde standaard voor informatiebeveiliging te behalen, is het nodig een informatiebeveiligingsmanagementsysteem te implementeren. Aan de hand van een risicoanalyse wordt daarin vastgelegd welke beheers- en borgingsmaatregelen de organisatie heeft genomen om de informatie te beveiligen.

Ook andere accreditaties

De Raad voor Accreditatie verklaarde Brand Compliance competent voor het uitvoeren van audits volgens de ISO27001-norm, in overeenstemming met de vereisten van ISO27006:2015. Brand Compliance mag nu certificaten onder accreditatie uitgeven. Op de website van Brand Compliance vind je de andere accreditaties die het auditbureau mag verstrekken.

Voldoen organisaties aan opgelegde normen?

Brand Compliance is actief sinds 2004. Het auditbureau maakt de betrouwbaarheid van organisaties zichtbaar waardoor het voor klanten en leveranciers duidelijk en transparant is met wie ze te maken hebben. Het auditbureau beoordeelt of de organisaties voldoen aan de opgelegde normen. Onder het klantenbestand gerenommeerde merken als Peugeot en Mercedes-Benz, maar ook lokale zorgorganisaties en softwareleveranciers.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • logo ocb

    OCB