Ontslagbrief naar verkeerd adres gestuurd. Wat nu?

Wetgeving

Wanneer je een werknemer ontslaat, dien je het ontslag te bevestigen via een aangetekende brief. Door de verzending van de brief, en de datum van de verzending, heb je een bewijs van het ontslag.

 

Wat als aangetekende ontslagbrief op oud adres toekomt?

Maar wat gebeurt er wanneer je je aangetekende brief naar een verkeerd adres stuurt? Het kan bijvoorbeeld zijn dat je werknemer verhuisd is en de brief op het oude adres toekomt.

In dat geval loop je het risico dat het ontslag van je werknemer als onrechtmatig wordt beschouwd door de rechtbank. Je riskeert te worden veroordeeld tot het betalen van een verbrekingsvergoeding.

Lees ook: Wat zeg je bij het ontslag van een werknemer? 

Wat zegt de wet over het adres van de ontslagbrief?

Volgens de rechtspraak moet je de aangetekende ontslagbrief versturen naar het laatste gekende adres dat je werknemer heeft doorgegeven. Het is aan je personeelslid om te bewijzen dat hij of zij je correct heeft ingelicht over zijn of haar adres. Je werknemer heeft de verplichting op zijn nieuwe adres door te geven aan de werkgever.

Heeft je werknemer dit correct gedaan, maar stuur jij de ontslagbrief nog naar het oud adres of naar een verkeerd adres, dan zal jij veroordeeld worden tot betaling van een verbrekingsvergoeding. Wanneer je werknemer nagelaten heeft zijn of haar nieuwe adres door te geven, dan is het ontslag rechtsmatig en kan jou als werkgever niets verweten worden.

Contacteer SD Worx voor meer informatie rond het ontslag van werknemers.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Bekijk de socials