leaderboard bovenkant Ilse Jaques.jpg

Meubelbedrijf richt Brexit-divisie op

Bedrijfsbeheer

De Belgische meubelfabrikant Marie’s Corner, al 20 jaar actief in het Verenigd Koninkrijk, laat zich niet ontmoedigen door de Brexit. Het bedrijf zet een structuur op poten die specifiek voor het VK bedoeld is. Marie’s Corner Ltd richt zich op architecten en decorateurs van over het Kanaal.

Gevolgen van de Brexit worden onderschat

De Brexit werd inmiddels al een tijd geleden bekrachtigd. Toch beginnen de gevolgen van de splitsing met de EU nu pas voelbaar te worden in de dagelijkse werking.

De meubelsector is daarop geen uitzondering. Marie’s Corner is al een twintigtal jaar actief in het Verenigd Koninkrijk. Ze hebben er twee showrooms in Londen, één in het hart van de wijk Kensington en een tweede op een originele locatie: op een woonboot op de Tames.


Oprichting van een Britse entiteit

Goederen invoeren in het VK is gebonden aan specifieke bijkomende procedures: de aanvraag van een EORI-nummer, het beheer van de BTW, de conversie van € naar £ ,... De ‘grotere’ klanten van het meubelbedrijf zijn deze interne procedures gewoon. Voor kleinere bedrijven die bijvoorbeeld opereren als eenmanszaak, is dit vaker niet het geval.

“Een deel van ons cliënteel heeft tijdens de coronacrisis een stijgend aantal private inrichtingsprojecten verwezenlijkt. Het gaat om particulieren die hun interieur wilden inrichten met karaktervolle en kwalitatief hoogstaande meubels.” (Philippe Vanhemelen, CEO van Marie’s Corner)


Tegen de berg papierwerk

De Britse entiteit Marie’s Corner Ltd werd specifiek opgericht om klanten niet te ontmoedigen met een berg papierwerk. Om dit mogelijk te maken beheert de Engelse structuur de volledige administratie intern en biedt de stukken te koop aan in de Britse pond. Ook koopt deze Engelse afdeling de creaties rechtstreeks bij Mac Ray, de Belgische vennootschap achter Marie’s Corner.

Serge Silber, CEO van Marie’s Corner, wil door de Brexit in de toekomst geen klanten verliezen. Vandaar deze beslissing van anticipatieve aard. Hij verduidelijkt: “Het was onze lokale agent die ons getriggerd heeft om deze stap te zetten. We hebben een Britse bankrekening geopend en een samenwerking op poten gezet met een transportfirma om deze 100% Britse structuur mogelijk te maken.”

Meer info over Marie’s Corner Ltd: www.mariescorner.com

banner zijkant Ilse Jaques 400x30.png

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials