B Close_banner web.jpg

Logistiek

Reportages

 • Bedrijfsreportage

  “Haven moet beter ontsloten worden”

  Marc Ivens: de Mexico Natie heeft van een snelle en betrouwbare service naar alle klanten toe haar uithangbord gemaakt. In een totaalconcept rond multimodaliteit is het dienstenpakket in de afgelopen jaren onafgebroken uitgebreid. De oude houtnatie uit het verleden is daardoor in alle richtingen geëvolueerd. Met specialisaties in chemicaliën, gevaarlijke producten, papier, hout en staal. De expansie van de joint venture met de rederij Grimaldi rond de Antwerp Euro Terminal op Linkeroever straalt af op de hele groep. Blue Star in Zwijndrecht wordt georiënteerd naar voedingsproducten, general cargo, staal en groupage zendingen. Directeur Marc Ivens wenst zijn klanten en zijn personeel bij de start van het nieuwe jaar alvast veel voorspoed, gezondheid en geluk toe.

 • Bedrijfsreportage

  FRAMPAL: De Hyster vorkheftruck, kwaliteit voor elk budget

  “Op een bepaald moment in mijn carrière had ik behoefte aan een beetje meer comfort tijdens het werk, zonder daarom al mijn spaargeld op te offeren. Met de Hyster heb ik een gebruiksvriendelijke en betaalbare vorkheftruck gevonden die perfect bij onze activiteiten past. Daarnaast heb ik ook een uitstekende tweedehandsheftruck gevonden. Dankzij de kwaliteit en de uitstekende dienst na verkoop van B-CLOSE geef ik een stuk minder uit aan onderhoud en heb ik nog een andere tweedehandsheftruck kunnen aanschaffen die even goed werkt als een nieuwe. Een echte win-winsituatie dus.” Eddy Nagy, Zaakvoerder.

 • Bedrijfsreportage

  Grootste inland terminal van de Benelux wordt nog groter

  BCTN staat voor Binnenlands Container Terminal Netwerk, een naam die de lading volledig dekt. BCTN heeft een uitgekiend netwerk aan inland terminals in Geel, Meerhout, Alblasserdam, Den Bosch, Nijmegen, Venray en Roermond, een netwerk dat in juni a.s. nog groter wordt met de opening van de terminal in Beringen.

 • Bedrijfsreportage

  VEA springt in de bres en lanceert VEA Legal

  "De aansprakelijkheid die je als douane-expediteur vandaag draagt, is geheel buiten proportie en heeft al tot strafrechtelijke vervolgingen geleid met fenomenale claims waarbij ook het persoonlijk vermogen van de expediteur werd aangesproken." Dat stelt Jef Hermans, voorzitter van de commissie 'Douane' binnen VEA. VEA adviseert haar leden om te kiezen voor directe vertegenwoordiging, waardoor de aansprakelijkheid voor een stuk beperkt wordt en lanceert ook VEA Legal, om u juridisch op de juiste weg te zetten. Verder beraadt de vereniging zich samen met de havengemeenschap over een actie.

 • Bedrijfsreportage

  Challenge International gaat voor totaalpakket

  Toegevoegde waarde aanbieden op expeditie- en logstiek vlak. Dat is het hoofddoel van Challenge International dat zich met zijn Antwerps filiaal richt op de Antwerpse haven en het hinterland. Managing Director North Europe Edwig Laenen licht één en ander toe.