BCLOSE_Leaderboard.gif

Logistiek

Experten in Logistiek

Reportages

 • Transport Broodthaers
  Bedrijfsreportage

  TB Logistics neemt definitief afscheid van oude bedrijfsnaam

  TB Logistics, topspeler in maritieme groupage, heeft definitief afscheid genomen van de oude bedrijfsnaam, Transport Broodthaers. Die naam, die een halve eeuw lang klonk als een klok, stond nog op de documenten en de facturen, maar ook daar heeft die nu plaats gemaakt voor TB Logistics. TB Logistics is ondertussen ook uitgegroeid tot een begrip. Vandaar dat we de ietwat gedateerde firmanaam nu volledig schrappen”, stelt zaakvoerder Walter Palmaers.

 • Jef Hermans
  Bedrijfsreportage

  De uitdagingen voor kersvers FORWARD Belgium-voorzitter Jef Hermans

  Jef Hermans, managing director van de Portmade groep, heeft vorige maand officieel het voorzitterschap van expediteursvereniging FORWARD Belgium van Johan Proost overgenomen. “Het is voor een stuk een protocollaire rol, maar ik wil de volgende twee jaar toch enkele klemtonen leggen en samen met mijn team wil ik het hoofd bieden aan de uitdagingen in onze sector”, stelt hij.

 • Telescoopband UVO Technologies
  Bedrijfsreportage

  Stukgoed tijd- en kostenbesparend lossen met telescoopband

  Uw containers lossen of laden met de hulp van een telescoopband levert u flink wat tijdswinst en dus ook besparing op. Zo’n telescoopband, die tot in de container kan schuiven, zorgt er bovendien voor dat uw operators ergonomisch verantwoord kunnen werken, zonder hun rug en schouders te belasten. Zij kunnen met twee aan het eind van de band op een verhoogbaar platform staan, zodat ze de bovenste dozen heel makkelijk uit de container kunnen halen.

 • Peter Joos
  Bedrijfsreportage

  JoGo Logistics klaar voor gekoeld transport via binnenvaart

  Het hart van Peter Joos, CEO van JoGo Logistics, klopt al enkele decennia een tikje sneller voor de binnenvaart, een sector die hij ingrijpend heeft zien evolueren, ten goede. Zelf introduceerde hij in 2007 met de Pallet Cross-over een innovatieve oplossing voor de overslag van pallets in het ruim van een binnenschip en nu is zijn bedrijf ook klaar om via binnenvaart gekoelde transporten te verzorgen.

 • Descartes
  Bedrijfsreportage

  Internationaal handelen zonder zorgen met Global Trade Content

  Goederencodes, in- en uitvoerrechten, douanetarieven, handelsverdragen (die veranderen of afspringen), regelgeving (die voortdurend verandert),… er komen bij de import en export van goederen heel wat administratieve gegevens kijken. Met Descartes Global Trade Content hebt u deze data voortdurend bij de hand, meer nog, het biedt u tevens inzicht in wereldwijde handelsdata, die u kunnen helpen om slimme beslissingen te maken.