Versie 3 B-Close.gif

De compleet vernieuwde IVECO Daily: nóg productiever, efficiënter en veiliger

Photographer: Xuanyu Han


IVECO is wereldwijd een gevestigde naam in de transportsector. Het merk dankt die reputatie aan zijn betrouwbare, duurzame en intelligente mobiliteitsoplossingen. Innovatie en knowhow vormen de krachtlijnen van de IVECO filosofie. De recente vernieuwing van het volledige productgamma (IVECO Daily, Eurocargo & Way range), bevestigt dit nogmaals op overtuigende wijze.

Als transportpartner van zowel kleine zelfstandigen, kmo’s als grote bedrijven biedt Cammaert Truckszijn klanten drie gamma’s van IVECO-bedrijfsvoertuigen aan. Het gaat om bestelwagens (Daily-gamma), medium trucks (Eurocargo-gamma) en zwaardere trucks (Way-gamma). Het volledige product- en serviceaanbod van het merk kreeg een grondige update. In dit artikel gaan we dieper in op de nieuwigheden in het IVECO Daily-segment.

De IVECO Daily, gebouwd rond de chauffeur

Het IVECO Daily-bestelwagengamma is opvallend populair bij fleetmanagers én bij chauffeurs. Het premium merk besteedt dan ook aandacht aan zowel ergonomie als productiviteit. De volledige IVECO-familie lichte bedrijfsvoertuigen kreeg productupgrades, bovenop de standaard state-of-the-art connectiviteit. Tegelijk werd de ergonomie van het cabine-interieur en de boordtechnologie sterk verbeterd. Dankzij de optionele AIRPRO luchtgeveerde achterwielophanging met progressieve stijfheid, kan de nieuwe Daily nu alle ladingen met optimaal rijcomfort verplaatsen. Hij is nu eveneens verkrijgbaar in elektrische en bio-CNG-versies.

Alle functies aan boord om het de chauffeur comfortabeler te maken:

 • nieuw dashboard, met ruime opbergvakken en een nieuw digitaal cluster
 • ruimtes voor mobiele apparaten, USB type A+C-aansluitingen en draadloze oplader
 • 10,25-inch configureerbare, volledig digitale clusterstandaard met belangrijke voertuiginformatie
 • infotainmentsysteem met 10-inch kleurendisplay
 • toegang tot apps op het display
 • IVECO Driver Pal: stembediening van verlichting, ramen en klimaatregeling
 • Tom Tom Live: altijd de beste routes plannen op basis van real-time verkeersinfo
 • Hi-Matic-transmissie
 • vermogenskeuzeschakelaar voor de Power- en Eco-instellingen
 • optionele achteruitrijcamera met dynamische lijnen

De connectiviteit van de IVECO Daily

Tal van nieuwe standaard functionaliteiten in de IVECO Daily verhogen de productiviteit van de klant. Zo kunnen chauffeurs en fleetmanagers het voertuig op afstand bedienen via de Easy Daily App of het IVECO ON-portaal. Dit maakt de controle en vergrendeling mogelijk van de Hi-Matic-instellingen en diverse instellingen voor een optimaal brandstofverbruik. Delen bestuurders de bestelwagens in het wagenpark? Via de functie Profielinstelling slaan ze hun favoriete infotainmentinstellingen op in hun Easy Daily-app, om ze eventueel automatisch over te zetten naar een ander gekoppeld voertuig. Leuk detail: Daily is de enige lichte bedrijfswagen met Keyless Entry & Go, wat snellere deur-tot-deurleveringen mogelijk maakt. Dankzij de over-the-Air-updates hoef het voertuig niet langer naar de werkplaats van de dealer te gaan voor software-updates, wat tijd bespaart.

De IVECO Daily bestelwagen bepaalt de nieuwe normen voor veiligheid

Wat met de veiligheid, vraag je? De nieuwe ADAS- en Level 2 Autonomous Drive-functies verzekeren een stressvrije rijervaring en verbeteren de veiligheid in en rond het voertuig. Traffic Jam Assist leidt je langs de vlotste verkeersstromen, terwijl Advanced Lane Centering de auto en in het midden van de rijstrook houdt en de adaptieve cruisecontrol met Stop & Go gelijke tred houdt met de voorligger. De snelheidslimiet kan je dan weer instellen met Intelligent Speed Assist & Traffic Sign Recognition. AEBS & City Brake staan voor meer veiligheid van chauffeur en kwetsbare weggebruikers, en de Turn Assist-functie activeert de rem automatisch bij het afslaan om een botsing te voorkomen.

Andere actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen:

 • dodehoekwaarschuwing bij het wisselen van rijstrook
 • dodehoekwaarschuwingssysteem waarschuwt als er een fietser aan de stoeprand nadert
 • Rear Cross Traffic Braking geeft info over voertuigen en obstakels bij het achteruitrijden
 • deuropeningswaarschuwing waarschuwt als er een voertuig of fietser nadert
 • passieve veiligheidsvoorzieningen die voldoen aan de GSR B-eisen
 • enige lichte bedrijfsvoertuig met body-on-frame dat voldoet aan de nieuwe GSR-normen in de categorie van 3,5 ton

Ontdek het nieuwe Iveco-gamma bij Cammaert Trucks

Je merkt het, de IVECO Daily is veelzijdiger en productiever dan ooit. Kom snel kennismaken met de nieuwe modellen bij Cammaert Trucks. Daar vertellen we je ook graag meer over de elektrisch aangedreven eDaily. Neem contact op voor een afspraak of stel je vraag via het formulier onderaan deze pagina.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en Cammaert Trucks

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Cammaert Trucks

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials