UVOTec

Supply Chain

Stukgoed ergonomisch en efficiënter laden en lossen

UVOTec helpt je werknemers snel en ergonomisch containers en vrachtwagens met losse dozen laden en lossen. Wij verdelen material handling-systemen voor toepassingen in diverse sectoren. Binnen ons werkgebied vertegenwoordigen wij FMH Conveyors voor de Benelux en Frankrijk, Rulmeca-producten voor de Benelux.

Diensten

 • Telescoopband

  Telescoopband

 • Flexibele rollenbaan

  Flexibele rollenbaan

 • Mobiele rollenbaan

  Mobiele rollenbaan

Agent voor diverse fabrikanten van conveyorsystemen

FMH Conveyors produceert een volledig assortiment aan telescopische transportbanden of telescoopbanden, maar ook vrijloop en aangedreven flexibele rollenbanen. Samen zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen van sleutel-op-de-deur-systemen voor het laden en lossen van containers en vrachtwagens bij distributiecentra en magazijnen wereldwijd. We ontwikkelen ook herconfigureerbare mobiele rollenbaansystemen voor een maximum aan flexibiliteit in een alom veranderende logistieke omgeving.

Rulmeca, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Bergamo (Italië), is een wereldwijde groep van bedrijven die gespecialiseerd zijn in de productie van transportrollen, trommelmotoren en andere componenten voor de unit- en bulk handling-industrie.

Sneller en ergonomisch laden en lossen dankzij een telescoopband

Meer en meer bedrijven kiezen ervoor om containers en vrachtwagens niet langer te laden met palletten. Zo winnen ze makkelijk 20% capaciteit en kunnen ze de kosten van 1 vrachtwagenrit op 5 uitsparen. Anderzijds is een vracht losse dozen lossen, een zwaar en tijdrovend proces wanneer het volledig handmatig gebeurt. Magazijnmedewerkers moeten dikwijls urenlang zware dozen tillen – afhankelijk van het seizoen in een bloedhete of ijskoude container.

UVOTec verdeelt telescoopbanden van het Amerikaanse bedrijf FMH Conveyors. Deze transportbanden reiken tot in de container aan de loskade en zijn uitgerust met een hydraulisch hefsysteem. Vooraan staat een operator platform die tot twee werknemers kan dragen. Dankzij dat verplaatsbare platform kunnen je magazijniers vlot de stukgoederen uit de container of vrachtwagen op de transportband laden, waarbij ze steeds op een gelijke hoogte werken. Ze moeten dus niet langer zware lasten boven hun hoofd tillen. Het pallettiseren van de dozen gebeurt op de loskade. Waar een container of vrachtwagen met stukgoed laden en lossen vroeger al snel anderhalf uur tot twee uur duurde, gebeurt het nu, dankzij de telescopische conveyor bij een goed getrainde operatie binnen het half uur.

Flexibele rollenbanen: een budgetvriendelijke en compacte oplossing

Wanneer budget een beslissende factor is, er minder ruimte is of er snel moet worden ingespeeld op een dringende nood, zijn verrijdbare flexibele rollenbanen dé oplossing bij uitstek. De ergonomische winst en efficiëntie zijn hier kleiner, maar je werknemers kunnen nog altijd sneller laden en lossen. De flexibele rollenbaan kun je ook in combinatie met een telescopische transportband gebruiken. Dat is handig om bijvoorbeeld verschillende referenties te sorteren en dozen naar palletten te begeleiden zonder tillen.

Een mobiel rollenbaansysteem dat zich aanpast aan veranderende logistieke noden

Ook een mobiel rollenbaansysteem boost je logistieke flow en biedt je de nodige flexibiliteit. Dit BestConnect systeem is een conveyor die je kan verplaatsen en opnieuw configureren, afhankelijk van veranderende noden in je logistieke keten.

Meer weten?

UVOTec logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • UVOTec
 • Coebergerstraat 49
  2018 Antwerpen
 • +32 (0)3 355 43 22

Uitgelicht

Bekijk de socials