Wetgeving

Reportages

 • Bedrijfsreportage

  Antaxius Advocaten neemt nieuwe kantoren vlakbij justitiepaleis in gebruik

  Na een verblijf van meer dan twintig jaar aan de Amerikalei, heeft Antaxius Advocaten op een boogscheut van het Justitiepaleis sinds kort zijn nieuwe kantoren aan de Léon Stijnenstraat 75c in Antwerpen in gebruik genomen. “We kunnen beschikken over lichtere en moderne kantoren en de locatie is ook toegankelijker, met parkeergelegenheid voor de cliënten onderin het gebouw,” zegt Stefan Geluyckens.

 • Bedrijfsreportage

  Fusio, deskundige overnamebegeleiding“De overname van een bedrijf is niet zomaar een verkoop”

  Fusio is een onafhankelijke en strategische partner van bedrijfsleiders, ondernemers en aandeelhouders bij het proces van de overname of de overdracht van hun bedrijf(s)tak. “Het is bij een overdracht belangrijk om het hele overnameproces met een helikopter view in kaart te brengen en het onafhankelijk, objectief en niet emotioneel gebonden te begeleiden”, stellen Marc Peeters en Wim Verstockt, managing partners van Fusio.

 • Bedrijfsreportage

  Maak vroeger cash van je onderneming, zonder ze te verlaten

  Ondernemers moeten volgens Jan Verbrugge, managing partner van SDM Corporate Finance, in de huidige economische omstandigheden veel vroeger nadenken over de overname van hun bedrijf. “Je moet als bedrijfsleider op tijd cash maken van je onderneming, zonder ze te verlaten, integendeel. Bedrijven kunnen hierdoor immers versterkt worden met extern kapitaal en als bedrijfsleider haal je bovendien een deel van je vermogen uit je onderneming om dit privé te beleggen.” SDM Corporate verstrekt graag en geheel vrijblijvend meer informatie.

 • Bedrijfsreportage

  Uw bedrijf overdragen? Het Agentschap Ondernemen informeert en begeleidt u

  Een van de aandachtspunten van het Agentschap Ondernemen is de overdracht van bedrijven. In opdracht van Vlaams minister-president Kris Peeters werkte het Agentschap een Masterplan uit voor de periode 2011-2014 dat ervoor moet zorgen dat er meer succesvolle overdrachten zijn. “We zetten daarbij heel fel in op bewustmaking, informatieverstrekking en begeleiding”, stelt Patrick Jordens van het Agentschap Ondernemen.

 • Bedrijfsreportage

  Overnamebemiddelaar Atkinson:“Onze database met kandidaat-overnemers is goed voor 75% van de transacties”

  Atkinson is een onafhankelijk kantoor, gespecialiseerd in de begeleiding van overnames van rendabele, familiale kmo’s. Het kantoor kan bogen op bijna 25 jaar ervaring en heeft door de jaren heen een database met enkele honderden ernstige kandidaat-kopers samengesteld. In liefst 75% van de transacties die Atkinson in goede banen leidt, komt de koper uit deze eigen database.