Finance

Experten in Finance

Reportages

 • Bedrijfsreportage

  Altijd correcte facturatie van gepresteerd werk

  Het schoonmaakbedrijf Solar Cleaning Services (SCS) is de eerste Belgische onderneming die met een geperfectioneerd systeem voor aanwezigheidsregistratie werkt op al zijn werven. De klanten kunnen zich daardoor verzekerd weten van een correcte facturatie waarin het aantal gepresteerde uren verwerkt werd.

 • Bedrijfsreportage

  Bedrijven nestelen in ‘Nest’“Een volledig uitgerust bedrijventerrein met verschillende bouwrijpe kavels”

  Bedrijventerrein ‘Nest’, ten noorden van Gent, gemeente Evergem, staat bekend als één van de grootste private projecten in Vlaanderen. Het initiatief voor de ontwikkeling van de 160 hectare industriegrond kwam vanuit twee ondernemende Gentse families Maes en Delori. Onder de naam Ghent Industrial Investment (G2i) startten zij begin jaren negentig met het project.

 • Bedrijfsreportage

  Hospitalisatieverzekering, terugbetaling ambulante kosten en tandzorg

  De medische kosten nemen jaarlijks toe, samen met de ereloon- en kamersupplementen in een éénpersoonskamer bij hospitalisatie. Daarnaast vervagen ook de grenzen tussen hospitalisatie en de verdere verzorging: de duur van de hospitalisatie wordt ingekort, sommige ingrepen gebeuren nu buiten de hospitaalmuren, waardoor ook de nood aan ambulante kosten toeneemt.

 • Bedrijfsreportage

  Fiskuvan, de huisarts van de kmo's

  In een wereld van ingewikkelde boekhoudregels en complexe fiscale wetgeving voelt de kleine ondernemer zich vaak verloren. Het is vandaag niet evident om een bedrijf te leiden doorheen financieringstechnieken, fiscale & juridische probleemstellingen of sociale aangelegenheden. Fiskuvan stelt zich daarbij op als het boekhoudkantoor met advies op maat. "Wij zien onszelf als de huisarts van de kmo's," zegt stichter zaakvoerder Kurt Vannieuwenhuysen.

 • Bedrijfsreportage

  Meer cash

  Accountant Rudi Leys gebruikt sinds enige tijd de diensten van The Invoice Managers, die hem helpen om uitgaande facturen beter op te volgen en sneller te doen betalen. Eén van de instrumenten is, naast persoonlijk contact met de debiteur, de webapplicatie CashflowByWeb®.

 • Bedrijfsreportage

  Euler Hermes helpt onbetaalde facturen voorkomen

  Facturen die niet betaald worden kunnen zwaar wegen op de cashflow en bedrijven snel in moeilijkheden brengen. Om het verloren bedrag van één factuur te recupereren moet een bedrijf een extra omzet genereren dat 10 tot 100 keer hoger ligt dan het bedrag van de bewuste onbetaalde rekening.