DaVinci Corporate Finance

Finance

DaVinci is een onafhankelijk en gespecialiseerd Belgisch corporate finance bedrijf dat ondernemers begeleidt en adviseert bij de opvolging en overdracht van het (familie)bedrijf. Dit betreft zowel overnamebemiddeling (M&A) als advies bij familiale opvolging.

Diensten

  • Overnamebemiddeling

  • Bedrijfswaardering

  • Familiale bedrijfsovername

Wij werken voor rendabele Vlaamse (familie)bedrijven met een ondernemingswaarde vanaf 1 mio euro en voor groeibedrijven die nood hebben aan een externe kapitaalverschaffer (private equity) om de verdere groei te ondersteunen. Uitgesloten zijn: éénmanszaken, vrije beroepen, horeca, start-ups, herstructureringen, WCO’s, landbouwbedrijven,…

Overnamebemiddeling

  • Verkoopmandaten: opmaak marktconforme waardering, opmaak professioneel informatiememorandum, proactief zoeken naar kandidaat-kopers/investeerders, onderhandelingen voeren tot en met effectieve closing.
  • Aankoopmandaten: begeleiding van bedrijven of kandidaten die een zaak willen overnemen.

Familiale opvolging

Wij adviseren bij familiale overdrachtsscenario’s en houden rekening met persoonlijke, financiële, juridische, fiscale en strategische aspecten. DaVinci brengt alle mogelijkheden naar overdracht toe in kaart en helpt bij de keuze van een overnamescenario.

Corporate finance consultancy

Waardebepalingen, value coaching, cashflow analyses, opmaak overnameplan ter voorbereiding op verkoop met concrete optimalisatiemogelijkheden.

Persoonlijk en discreet

Wij staan garant voor een persoonlijke en discrete benadering. Er is dus geen belangenvermenging mogelijk met andere producten of diensten zoals bank-, beleggings- en verzekeringsproducten en accountancydiensten.

M&A praktijkervaring

  • Het DaVinci team heeft meer dan 30 jaar gezamenlijke M&A praktijkervaring.
  • Geen hoge upfront-kosten noch uurtarieven. Wij werken hoofdzakelijk op ‘no cure, no pay’ basis.
  • DaVinci start waar anderen al vaak stoppen. Wij zijn niet enkel een pure bedrijfsmakelaar maar ook een adviseur die al in de voorbereidende fase van overdracht alle mogelijke opties in kaart brengt. Zo kan de ondernemer de juiste keuze inzake type bedrijfsoverdracht maken.

KMOPortefeuille

DaVinci is een erkende dienstverlener in bedrijfsoverdracht (KMOPortefeuille). Dit betekent dat de klant tot 30% van de advieskost gesubsidieerd krijgt.

Uw contactpersonen zijn Kris Van Deun en Bart Vingerhoedt. Onze referenties vind je op de website.

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • DaVinci Corporate Finance

Uitgelicht

Bekijk de socials