De rol van een overnamebemiddelaar met Bart Vingerhoedt van DaVinci Corporate Finance

Finance

Stel: je wilt je bedrijf overlaten aan familieleden of verkopen aan een externe investeerder, maar je hebt geen idee hoe je daaraan begint. Dan ben je wellicht gebaat bij de tussenkomst van een overnamebemiddelaar. Bart Vingerhoedt is mede-oprichter van DaVinci Corporate Finance en begeleidt jou doorheen dergelijke procedures.

“Alles begint bij een goed voorbereidend traject”, legt Bart uit. “Zoiets kan wel even duren. Er moet een match tussen personen zijn, we gaan een waardebepaling doen en we definiëren kandidaat-kopers. Pas wanneer we voelen dat alles op punt staat, gaan we echt de markt op voor onze klanten en knopen we de gesprekken aan.”

Bij DaVinci Corporate Finance werken ze in het overgrote deel van de transacties voor de verkoper, maar ook de koper wordt niet aan zijn lot overgelaten: “Het is logisch dat een deal pas kan doorgaan als iedereen zich er goed bij voelt. Daarom helpen wij ook de koper een handje. Bijvoorbeeld bij het opmaken van een businessplan.”

Naast deze thema’s gaat Bart ook dieper in op de verkoop tussen familieleden, de emotionele kant van een overdracht en het verloop van zo’n traject. Ontdek elke “tendens in business” bij DaVinci Corporate Finance en beluister de aflevering nu via je favoriete podcastkanaal.

Apple podcast

Spotify

Youtube music

Of luister via onderstaand blok!

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials