ESC Groep doet strategische overname van GMI group

Finance


De groep wordt hiermee een van de grootste Microsoft Dynamics 365-partners in België én Nederland.

Van links naar rechts: Luc Van der Putten (ESC), Robin Janssens (Capital A), Filip Huyzentruyt (GMI), Ludo Van Baelen (GMI), Koen Van de Vel (GMI), Jan Hofman (ESC), Philippe Smet (ESC), Benny Van Hyfte (ESC)


De ESC Groep versterkt haar gelederen met GMI group en groeit verder door tot de grootste Microsoft Dynamics-partner in België en Nederland. De groep telt hierdoor meer dan 550 technologiespecialisten met een sterke focus op de bedrijfsapplicaties van Microsoft en Exact, moderne werkplek-oplossingen, AI en e-business. Eerder dit jaar tekende ESC ook al twee Microsoft-partners in Nederland op.

GMI group is een leidende onderneming in de wereld van Microsoft Cloud bedrijfsapplicaties. De twee ondernemers Koen Van de Vel en Ludo Van Baelen stonden mee aan de wieg van Navision Software, vandaag Microsoft Dynamics 365 Business Central in België. Naast ERP is GMI een expert in CRM, DMS & Digital Collaboration, Document Handling, e-commerce en BI. Ze bieden totaaloplossingen voor finance, handel, logistiek, discrete productie, installatietechniek, service en bouw.

“Sinds 2005 is het onze ambitie geweest om maximale toegevoegde waarde te creëren voor onze klanten. Tegenwoordig verwachten bedrijven een customer experience die verder gaat dan louter het implementeren van technologie. De schaal van de ESC Groep biedt ons het platform om tegemoet te komen aan die vraag rond innovatie, technologieadoptie en strategisch advies”, verduidelijkt Ludo Van Baelen, Managing Director GMI group, zijn beslissing om toe te treden.

“Elke dag gaan onze mensen “above and beyond’ om met technologie een positieve impact te maken bij organisaties. Diezelfde passie om het technologische te overstijgen en echt meerwaarde te bieden op business vlak is wat ons en GMI group verbindt. Ook hun expertise op het gebied van Migration & Modernisation in de overgang van on-premise-toepassingen naar de cloud is een perfecte fit op onze cloud-focus,” vult Jan Hofman, CEO van de ESC Group aan.

Koen Van De Vel, Managing Director GMI group: “Om maximale continuïteit en innovatie te waarborgen voor onze eigen IP, en op basis hiervan nog meer waarde te creëren voor onze klanten, is het partnership de juiste keuze. Dit geldt eveneens voor de verdere ontwikkeling van elke GMI'er die binnen de ESC Groep nog meer groeikansen, de juiste work-life balance en inhoudelijke uitdagingen zal vinden.”

De overname past perfect binnen de strategie van de ESC Groep om samen met sterke spelers zoals GMI dé uitdager te zijn in de Europese IT- en business applicatie-markt. De klanten van de groep kunnen nu op nog diepere expertise rekenen. Enerzijds in Microsoft-technologie zoals Dynamics 365 CRM, Business Central, Copilot, Power BI, Sharepoint en Microsoft 365. Anderzijds in Exact ERP Business Software, eigen oplossingen en e-business, cybersecurity, IT-beheer en AI.

De huidige Managing Directors van GMI group, Koen Van de Vel en Ludo Van Baelen, blijven aan boord als aandeelhouder in de nieuwe groep. Beiden zullen verder een actieve rol opnemen in het dagelijks beleid van GMI.

Over ESC Groep

De ESC Groep (Sint-Denijs-Westrem) helpt bedrijven en organisaties hun volle business potentieel ontketenen via slimme bedrijfsapplicaties, moderne werkplektechnologie en e-business. We bieden strategisch advies, implementatie en ondersteuning op expertniveau in digitaliseringsprojecten. De ESC Groep bestaat uit: Advisie, ESC bv, Net IT, Logic Vision, DynamicHands, GMI group en is bij zowel Microsoft als Exact een gerespecteerd en gecertifieerd partner.

Investeringsmaatschappij Capital A, actief in België en Nederland, nam eerder een meerderheidsbelang in ESC. Gesterkt door dit extra kapitaal en deze zakelijke expertise willen we via de ESC Groep aan de niet aflatende vraag naar slimme software en IT-specialisten blijven voldoen.

Over GMI group

GMI group levert software en diensten aan bedrijven die kritische processen wensen te automatiseren. Dat doen ze op verschillende domeinen: ERP, CRM, DMS, ECM en BI. Dankzij een geïntegreerde aanpak van hun 4D Solution Concept helpen ze hun klanten om hun volledig business potentieel te ontsluiten.

Zowel een KMO als een multinational kan bij hen terecht. GMI heeft ondertussen ruim 400 klanten in België en Nederland (en internationaal), 105 medewerkers en 2 kantoren in Oevel (Westerlo) en Gent (Zwijnaarde).

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials