Versie 3 B-Close.gif

SD Worx, de hr-specialist voor transport, logistiek en haven

De sector van transport en logistiek kent specifieke uitdagingen. De complexe regelgeving, de talentschaarste en de loonkosten, om er maar enkele te noemen. Om tegemoet te komen aan die eigenheid zet SD Worx een dedicated team in, dat uitsluitend focust op de sector. Teammanager Marian Saison licht toe waarom dat zo belangrijk is.

Maatwerk schrijft hr-organisatie SD Worx met kapitale M. Nu eens gaat het om het enten van hr- & payrollservices en software op de nieuwe manier van werken. Dan weer om het aanbieden van verschillende services in functie van de grootte van de kmo. Maar er staan ook specialisten klaar met specifieke sectorkennis in uiteenlopende vakgebieden. In dit artikel maken we kennis met het team van Marian Saison, dat integraal focust op transport en logistiek.

Wat is er zo specifiek aan de sector van transport en logistiek?

Marian Saison, teammanager KMO Transport/Logistiek/Haven

“Op het gebied van de werknemers schuilt het verschil vooral in de arbeidsregeling voor arbeiders en chauffeurs,” zo vertelt Marian. “De regelgeving rond flexibiliteit is vrij complex en de invulling kan sterk verschillen tussen bedrijven onderling. Dat betekent dat ons team op een pragmatische manier mee moet denken met de klant. Wij leggen uit wat de mogelijkheden zijn, en zoeken mee wat voor het bedrijf de best mogelijke oplossing is.” Voer voor specialisten, met andere woorden. En daaraan ontbreekt het niet in het KMO-team Transport/Logistiek/Haven van SD Worx. Iedere klant heeft een vaste payrollconsulent, met sectorervaring en -expertise. De consulenten krijgen op hun beurt ondersteuning van experten, die de wetgeving en evoluties in de wereld van transport en logistiek op de voet volgen. Kortom, het team bundelt een pak juridische, fiscale en hr-knowhow, waar je als kmo onmiddellijk de vruchten van plukt.

Hr-tools op maat van wie actief is in transport en logistiek

SD Worx beperkt zich niet tot de rol van sociaal secretariaat, waaraan bedrijven hun loonadministratie en personeelsbeheer toevertrouwen. “We leven in een digitale wereld,” zegt Marian daarover. “Het gebruiksgemak van onlinetoepassingen is overal doorgedrongen. Bedrijven beseffen dat investeren in automatisering essentieel is om de toekomst te vrijwaren. Tegen die achtergrond ontwikkelt SD Worx al geruime tijd performante tools, die het leven van zowel werkgevers als werknemers gemakkelijker maken.” Een typisch voorbeeld van een tool voor de wereld van transport en logistiek, is de ‘transportkalender’. Daarmee kan je op een eenvoudige manier de nieuwe arbeidsregeling (ook wel ‘flexibiliteit’ genoemd) van chauffeurs visueel voorstellen en berekenen. “Veel kmo’s reageren heel enthousiast wanneer ze horen dat SD Worx hiervoor een handige oplossing heeft. Het maakt ons aanbod als hr-partner compleet,” aldus Marian. Goed om weten: de nieuwe arbeidsregeling (‘flexibiliteit’) kan je enkel toepassen als je deze opneemt in het arbeidsreglement.

Nog een handige tool: het Digitaal Prestatieblad

Het prestatieblad moet de gepresteerde uren bevatten. Tot voor kort was dit document enkel op papier beschikbaar en te ondertekenen. Begin 2024 ontwikkelde SD Worx hiervoor een digitale tool. Het wettelijk verplichte digitale prestatieblad is enkel mogelijk als je met de transportkalender werkt en dus de nieuwe arbeidsregeling van toepassing is. Het blad stemt dan volledig overeen met de loonbrief. Ook de goedkeuring of weigering en eventuele commentaren gebeuren digitaal via de mysdworx-app. Je hebt meteen een compleet en betrouwbaar overzicht en de tijdsbesparing is aanzienlijk. “Ik ga ervan uit dat de oplossing van SD Worx uniek is in de markt.

Ontdek het Digitaal Prestatieblad

Is jouw kmo actief in de sector van transport en logistiek? Kies dan voor een sociaal secretariaat met specifieke sectorkennis en tools op maat. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met SD Worx.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en SD Worx

Meer weten?

SD Worx logo

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • SD Worx

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials