Versie 3 B-Close.gif

Wie wordt 1 juni de “Beste heftruckchauffeur van België”?

Logistiek


Linde verdeler Motrac organiseert nationaal kampioenschap heftruckrijden in Antwerpen

Antwerpen, 2024, 18 april – Zaterdag 1 juni kunnen heftruckchauffeurs uit heel België opnieuw deelnemen aan het nationaal kampioenschap heftruckrijden van Motrac. De Belgian LindeCup, die dit jaar al voor de 11de keer georganiseerd wordt, omvat zowel een theoretische als verschillende praktijkproeven. De kandidaten die deze uitdagingen het snelste correct uitvoeren, mogen in de finaleproef onderling uitmaken wie de 3 podiumplaatsen inneemt.

Nadruk op snelheid én veiligheid

Snelheid is belangrijk op de werkvloer, maar veiligheid blijft natuurlijk prioritair. De man of vrouw die zich 1 juni de “Beste heftruckchauffeur van België” wil noemen, moet dan ook op beide vlakken als voorbeeld gelden. Elke fout op de theoretische veiligheidstest zal daarom worden omgezet in strafseconden, die op het einde worden bijgeteld bij de tijden op de praktijkproeven. De deelnemers die op het einde van de dag de laagste totaaltijden achter hun naam hebben staan, mogen onder aanmoediging van familie, vrienden en collega’s nog een laatste keer hun kunde tonen tijdens de finale.

Tickets voor internationaal kampioenschap in Duitsland

In de even jaartallen wordt in het Duitse Aschaffenburg – hoofdzetel van Linde Material Handling – ook de NationsCup georganiseerd, het internationale kampioenschap heftruckrijden. De top 3 van de Belgian LindeCup zal ons land mogen vertegenwoordigen op dit evenement, waar meerdere Europese landen aan deelnemen. Onder het toeziend oog van de meegereisde supporters, maar ook van zo’n 20.000 andere toeschouwers en 5 televisiezenders, mogen de deelnemers in teamverband uitmaken welk land zich 2 jaar lang de beste heftrucknatie mag noemen.

Inschrijven nog mogelijk tot 18/05

Heftruckchauffeurs die aan de Belgian LindeCup wensen deel te nemen, kunnen zich inschrijven op de website van Motrac.

BCLOSE_Rectangle.gif

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials