Mexico Natie

Haven

Specialist in goederenbehandeling in Antwerpse haven

Mexico Natie biedt een ruim pallet aan logistieke diensten aan. Deze goederenbehandelaar heeft een hoogkwalitatief niveau aan vaardigheden ontwikkeld, in een zeer gediversifieerd pallet diensten, waarbij service en loyauteit vooropstaan.

Diensten

 • Warehousing

  Warehousing

 • Chemische opslag

  Chemische opslag

 • Laden en lossen van schepen (stevedoring)

  Laden en lossen van schepen (stevedoring)

 • Transport

  Transport

De oude houtnatie uit het verleden is in alle richtingen geëvolueerd, met specialisaties in onder meer chemicaliën, gevaarlijke producten, papier, hout, staal en voedingsmiddelen. Snelle en betrouwbare service voor alle klanten is het uithangbord van Mexico Natie

Warehousing en stockage

Op de Antwerpse rechteroever beschikt Mexico Natie over vier grote, goed uitgeruste magazijnen voor opslag van alle soorten goederen.

 • Op Luithagen is er een magazijn geschikt voor stockage van alle staalproducten en vooral van lang ijzer. De sites zijn ontsloten via het water en het spoor.
 • Op de Transcontinentaalweg is er het magazijnencomplex Altamira, waarvan 25.000 m² geschikt is voor opslag van gevaarlijke producten van de verschillende IMDG-klasses. Tevens werd er in 2017 een drumming- en dedrumminginstallatie geïnstalleerd voor het overpompen van allerlei producten vanuit ISO-tanks naar drums, cans of IBC’s. Naast deze installatie is er eveneens een ADR-parking voor stockage in de meest veilige omstandigheden van tanks en bulkcontainers.
 • In magazijn Tijl worden vooral general cargo en verpakte goederen opgeslagen.
 • Magazijn Tampico is dan weer geschikt voor de opslag van levensmiddelen (FAVV-keuring) en gedeeltelijk ook voor allerhande diverse goederen.

Blue Star op Linkeroever

In 2015 is Mexico Natie gestart met de bouw van het magazijnencomplex Blue Star op Linkeroever, gelegen midden tussen de chemische bedrijven. Dit terrein van 17 hectare aan de Canadastraat biedt enorme mogelijkheden. In een eerste fase werd een project van ongeveer 20.000 m² gerealiseerd, geschikt voor opslag van voedingswaren. In 2016 werd de site verder uitgebreid met nog eens 25.000 m² magazijnruimte, verdeeld over compartimenten geschikt voor voeding, chemische producten en general cargo.

Antwerp Euro Terminal

Op Linkeroever participeert Mexico Natie in de Antwerp Euro Terminal (in een joint-venture met Grimaldi). AET is een ro-ro-terminal met een oppervlakte van 135 hectare. Jaarlijks worden naast auto’s, vrachtwagens en machines ook nog duizenden ton stukgoed verladen via de schepen van de Grimaldi Group. Op Rechteroever is er dan nog de participatie in de Sallaum ro-ro terminal, een terminal van 23 hectare, met een opslagcapaciteit van 12.500 voertuigen.

Kaai 740-748 en multimodaliteit

Mexico Natie heeft sinds januari 2018 kaai 740 – 748 aan het Delwaidedok in gebruik. De nieuwe kaai heeft een oppervlakte van 27 hectare, een magazijn van 16.000 m² en een diepgang van ruim 16 meter, wat toegang verleent aan de grootste schepen. De terminal is uitgerust met drie zware mobiele havenkranen, waarvan een hydraulische kraan, vooral voor de bediening van shortseaschepen en specifieke trafieken. Daarnaast beschikt de terminal over een twintigtal vorkliften (tussen 5 en 35 ton capaciteit) en een zestal containerstackers.

Kaai 740 biedt vele mogelijkheden voor zowel stukgoed, lijndiensten, containerdiensten als free-out/free-in partijen ijzer, staal, chemicaliën, grondstoffen enz. Verder zal Mexico Natie deze hub ook uitbouwen voor het strippen en stuffen van containers. Vanop deze kade kan Mexico Natie alle interlandtransporten via de drie modi aanbieden: weg, spoor en binnenvaart. Dat is gezien de huidige verkeersproblematiek een groot voordeel.

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

 • Mexico Natie

Onze experten

Uitgelicht

Bekijk de socials