Versie 3 B-Close.gif

B-CLOSE, ook voor wie in Wallonië op zoek is naar een servicebedrijf voor heftrucks

Branch manager Cédric Deketelaere

De innovatieve structuur van B-CLOSE werpt elke dag haar vruchten af. Ondernemingen met vestigingen of filialen over het hele land krijgen overal dezelfde flexibele en kwalitatieve service. Naast de verkoop en verhuur van nieuwe en tweedehandse heftrucks, omvat die ook het onderhoud en de herstelling van heftrucks en magazijntoestellen. Branch manager Cédric Deketelaere stuurt het team aan van het servicebedrijf in Wallonië. Een kennismaking.

Een nationale spreiding van regionale branches. Dat is de essentie van de structuur die B-CLOSE enkele jaren geleden introduceerde in de sector. De voornaamste voordelen? Een snelle interventie, waar ook in het land. En een lokale branch manager met een zekere autonomie, die zowel de sales van heftrucks als de service van heftrucks en magazijntoestellen aanstuurt. Namen is de thuishaven van het servicebedrijf in Wallonië.

Bekijk de presentatievideo van B-CLOSE

Een verhaal van gedeelde waarden

Cédric startte zijn professionele loopbaan 18 jaar geleden bij een bedrijf dat heftruckbatterijen commercialiseert. Gedurende negen jaar had hij B-CLOSE als klant. Al snel bleek dat hun visies heel wat raakpunten vertoonden. Beiden voerden aspecten als kwaliteit (van producten én dienstverlening), flexibiliteit en reactiesnelheid hoog in het vaandel. Zijn overstap naar B-CLOSE voelde dan ook aan als een logische beslissing. Hij werkte eerst als business developper en regionaal salesverantwoordelijke. Vandaag is hij de branch manager van het servicebedrijf in Wallonië. “We leven in tijden van e-commerce en online dienstverlening,” aldus Cédric. “Mensen zijn het gewoon onmiddellijk antwoord te krijgen op hun vragen. Dit vindt ook weerklank in de bedrijfswereld. Ik waak erover dat alle teamleden doordrongen zijn van dat besef. Bij een administratieve vraag of een melding van een defecte heftruck streven wij altijd naar een antwoord of interventie binnen de vier werkuren.”

De geslaagde transitie van het servicebedrijf in Wallonië

Cédric beoordeelt de transitie van B-CLOSE naar de nieuwe structuur als een onvervalst succes. “De organisatie met branches versterkte onze lokale en regionale aanwezigheid. In 2021 bouwden we onze vestiging in Namen, centraal gelegen in Wallonië, en gingen we aan de slag met plaatselijke techniekers. Dat is een sterk argument voor ondernemingen in het zuiden van het land, om voor ons te kiezen als hun servicebedrijf in Wallonië. Bijkomend voordeel: ik ben verantwoordelijk voor alle operationele aspecten, zowel sales als after-sales. Klanten kunnen dus met al hun vragen en opmerkingen rond heftrucks en magazijntoestellen bij dezelfde contactpersoon terecht. Dat is bovendien een lokaal iemand, die de plaatselijke cultuur door en door kent. Deze elementen zijn stuk voor stuk sleutels tot het welslagen van onze interne transitie.”

De eigenheid van het servicebedrijf in Wallonië

Alle branches van B-CLOSE bouwen verder op dezelfde waarden van kwaliteit en flexibiliteit. Tegelijk zorgt de regionale verankering voor specifieke accenten. Het servicebedrijf in Wallonië wierf als eerste iemand aan die focust op het proactief benaderen van ondernemingen met heftrucks en magazijntoestellen. Zij kan nagaan welke machines het voorbije jaar niet werden onderhouden. Daarop neemt ze contact op om een preventief onderhoud voor te stellen. De vier branch managers delen dergelijke initiatieven op hun maandelijkse bijeenkomst. Wat werkt in de praktijk kan B-CLOSE dan organisatiebreed uitrollen. Cédric: “Enkele maanden terug sloten we een overeenkomst af met een externe accountmanager ‘sales’. Die stelt diverse contracten voor, zoals onderhoud, full-service, 24/7 service, banden, batterijen en voorzetapparatuur. Wie heftrucks van andere dan onze A-merken in zijn vloot heeft, kan er ook gebruik van maken.” Afgaand op de positieve feedback van de gecontacteerde prospects, lijkt ook dit verhaal de juiste snaar te raken.

Heb je heftrucks en/of magazijntoestellen en kijk je uit naar een servicebedrijf in Wallonië? Cédric en zijn team staan klaar voor jou. Neem vrijblijvend contact op met B-CLOSE. Of stel je vraag via het formulier hieronder.

West- & Oost-Vlaanderen
Blokkestraat 10, 8530 Harelbeke
T 056 36 00 38
vlservice@b-close.be

Antwerpen
Kruisbaan 68, 2800 Mechelen
T 03 376 09 30
aservice@b-close.be

Brabant & Limburg
Tiensesteenweg 236, 3800 Sint-Truiden
T 015 79 47 40
blservice@b-close.be

Wallonië
Rue de Néverlée 9, 5020 Namen (Suarlée)
T 081 39 19 10
wservice@b-close.be

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en B-CLOSE

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • B-CLOSE

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Descartes

  • Het logo van Simac PHI DATA

    Simac PHI DATA nv

Bekijk de socials