Versie 3 B-Close.gif

B-CLOSE, gerenommeerd logistiek servicebedrijf in Antwerpen

Branch manager Frederic Germanes

Via lokaal verankerde branches verzekert B-CLOSE over het hele land een regionale dienstverlening. Elke branch staat dicht bij zijn klanten, stelt zich beschikbaar op en speelt flexibel in op vragen van klanten. De hoofdzetel bevindt zich in Mechelen. Van daaruit ontplooit de onderneming tevens haar activiteiten als logistiek servicebedrijf in Antwerpen.

B-CLOSE biedt bedrijven interne logistieke totaaloplossingen. Dat gaat verder dan de verkoop, de verhuur en het onderhoud van A-merk heftrucks. Ook tweedehandstrucks, servicecontracten, vlootbeheer en rijopleidingen maken deel uit van het aanbod. In Mechelen stuurt branch manager Frederic Germanes het operationele team aan. dat bestaat uit dispatch, administratieverwerking, verkopers en een ploeg ervaren techniekers die de serviceverlening op de baan verzekeren. Klanten uit de hele regio doen een beroep op het logistiek servicebedrijf in Antwerpen.

Bekijk de presentatievideo van B-CLOSE

Fan van de unieke structuur

Frederic is al zijn hele professionele leven actief in de heftrucksector. Toen de bedrijfsnaam B-CLOSE werd gelanceerd op de Belgische markt, kwam hij mee aan boord. Aanvankelijk ging hij aan de slag als salesverantwoordelijke voor de Haven van Antwerpen. “Na enkele jaren drong een nieuwe structuur zich op. In veel organisaties vormen Sales en Service aparte entiteiten, waardoor er zelfs interne concurrentie kan ontstaan. B-CLOSE gooide het roer om en richtte regionale branches op, waar beide teams samenwerken en elkaar versterken. Ik kan die beslissing alleen maar toejuichen. Het grote voordeel voor de klanten is dat we, ondanks onze nationale schaalgrootte, de lokale markt en bedrijven door en door kennen. Zo ben ik zelf al een vijftal jaar de verantwoordelijke voor de regio Antwerpen. Samen met mijn collega-branch managers geniet ik een zekere mate van autonomie om mijn afdeling in goede banen te leiden.”

Taak: het aansturen van een gerenommeerd logistiek servicebedrijf in Antwerpen

Het team in Antwerpen omvat een zestigtal mensen, waarvan een vijftigtal techniekers die instaan voor alle operationele taken bij klanten. “Binnen de branch focussen wij op alles wat klantgerelateerd is,” vervolgt Frederic. “Interventies, onderhoud, herstellingen van de heftruckvloot bij klanten in de regio. Maar ook de verkoop- en verhuuractiviteiten, met inbegrip van de facturatie, maken deel uit van ons takenpakket. Voor de andere aspecten (IT, gebouwen, fleetmanagement, opleidingen…) doen we een beroep op de shared service-tak van ons bedrijf. Zelf sta ik nog steeds in voor de verkoop bij een aantal key accounts, maar ik heb vooral een aansturende functie. De dispatching volgt de servicetechniekers op. De servicemanager, de verkopers en de administratieve krachten maken het team van ons logistiek servicebedrijf in Antwerpen compleet.”

Kijkt jouw kmo uit naar een klantgericht logistiek servicebedrijf in Antwerpen, met een nationale service en een regionale verankering? Aarzel dan niet en neem contact op met B-CLOSE. Of stel je vraag op het formulier hieronder.

West- & Oost-Vlaanderen
Blokkestraat 10, 8530 Harelbeke
T 056 36 00 38
vlservice@b-close.be

Antwerpen
Kruisbaan 68, 2800 Mechelen
T 03 376 09 30
aservice@b-close.be

Brabant & Limburg
Tiensesteenweg 236, 3800 Sint-Truiden
T 015 79 47 40
blservice@b-close.be

Wallonië
Rue de Néverlée 9, 5020 Namen (Suarlée)
T 081 39 19 10
wservice@b-close.be

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en B-CLOSE

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • B-CLOSE

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials