Versie 3 B-Close.gif

BIT, jouw partner voor industriële banden van het merk Continental

B-CLOSE staat vooral bekend als verhuurder en verkoper van heftrucks en gemotoriseerd rollend magazijnmaterieel. De onderneming is evenwel ook de officiële invoerder van industriële banden van Continental voor de BeLux. Daarvoor kunt u terecht bij Belgian Industrial Tyres (BIT). In samenwerking met onafhankelijke bandenspecialisten biedt de organisatie een regionale en flexibele service aan.

B-Close riep Belgian Industrial Tyres in het leven om eindgebruikers, die op zoek zijn naar industriële banden van topkwaliteit, de best mogelijke service te bieden. Bedrijven weten niet altijd precies welke band zich het beste leent voor hun specifieke situatie of toepassingen. Het aanbod is dan ook zeer uitgebreid en uiteenlopend. BIT beschikt op elk moment over een zeer grote voorraad van uitenlopende industriële banden

Onafhankelijke specialisten in industriële banden

BIT werkt samen met een dealernetwerk van onafhankelijke bandenspecialisten. Vanuit hun grondige kennis en hun jarenlange ervaring, adviseren zij jou bij de keuze voor de juiste industriële banden voor elke toepassing. Belgian Industrial Tyres verzekert een uitgesproken lokale en flexibele service. Je kunt als eindgebruiker 7 dagen per week de klok rond terecht bij een vestiging in de buurt. Valt een heftruck uit door vervaagde of kapotte banden, dan beschik je binnen de kortst mogelijke termijn over een topproduct ter vervanging. Het assortiment omvat een ruim aanbod met superelastische volrubberbanden, staalcilindrische massieve banden (Bandages), luchtbanden en volrubber grondverzetbanden. Daarvan kan je ook nog eens speciale uitvoeringen verkrijgen, zoals antistatische en non-marking (of witte) banden. Maak de BIT-specialist duidelijk voor welke toepassing je de band nodig hebt (warehousetoepassingen, vorkheftrucks, containerhandlers, OTR-trucks, groundsupportsystemen, mijnbouwtoepassingen, zware industrie…). Hij zal je het ideale model voorstellen.

Waarom industriële banden van Continental?

Steven van Coppenolle (productmanager BIT) laat er geen twijfel over bestaan: “De kwaliteit van de Continental banden staat buiten kijf. Die is belangrijk voor het comfort van de chauffeur. Het merk heeft een band voor elk toepassing en met een uitstekende kostprijs-kilometerverhouding. Ondanks de hogere aankoopprijs, kom je dus voordeliger uit met industriële banden die langer meegaan. Bovendien houdt elke vervanging kosten in voor montage & demontage en stilstand van de heftruck.” Wanneer Belgian Industrial Tyres langsgaat bij een (al dan niet nieuwe) klant, bekijken de experts de machines in de vloot en waarvoor het bedrijf ze gebruikt. Bij grotere bestellingen mag de bedrijfsleider de band van zijn keuze gedurende een jaar uittesten op enkele van zijn machines. Het resultaat? Na zo’n test kiest 80% voor banden van Continental. Voor de bestelling en de montage werkt BIT samen met de vertrouwde bandenspecialist. Kwaliteit verzekerd!

Innovatieve formules

BIT is dermate overtuigd van de industriële banden van Continental, dat klanten een kost-per-uurcontractkunnen afsluiten. Ze betalen gewoon per uur dat ze de band effectief gebruiken. Een unicum in Europa. Maar het merk is niet alleen innovatief in zijn commerciële benadering. Voortdurende investeringen in onderzoek en ontwikkeling leiden tot productinnovaties, die de kwaliteit verder optimaliseren. Een goed voorbeeld daarvan is een sensor die de druk in de band meet. Een te lage bandendruk veroorzaakt meer slijtage en een hoger brandstofverbruik. Dankzij de sensor kan je dergelijke problemen voorkomen. Ook hierbij verleent de BIT-bandenspecialist indien nodig graag ondersteuning.

Op zoek naar een flexibele en regionale service voor industriële banden? Bij Belgian Industrian Tyres (BIT) kan je 24/7 terecht voor Continental banden van topkwaliteit. Neem contact op met onze specialisten of maak gebruik van het formulier hieronder.

Deze contentstory is een samenwerking tussen KMOinsider en B-CLOSE

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • B-CLOSE

Ook interessant

Interessante bedrijven

Bekijk de socials