Snel, accuraat en compliant. End-to-end douaneondersteuning.

Customs Support profileert zich als full-service douanepartner voor kmo’s met importen/of exportactiviteiten. In een onophoudelijk evoluerend domein, bieden wij een totaalpakket aan douanediensten. Onze douane-experten formuleren solide advies met behulp van innovatieve digitale tools. Proactiviteit en complete ontzorging vormen de kernwoorden van onze bedrijfsfilosofie.

De grootste full-service douanepartner in Europa

Met meer dan 100 strategische locaties, gespreid over heel Europa, koppelt Customs Support lokale aanwezigheid aan globale marktkennis. 30.000+ ondernemingen doorheen Europa vertrouwen ons als hun partner voor douanediensten. Ons team van experts staat paraat om u deskundig advies te geven en te assisteren bij het opstellen van douanedocumenten. Gasmetingen, veterinaire aangiften en douaneadvies vervolledigen het dienstenaanbod. Ruim 1.700 experts houden de vinger aan de pols van de douaneprocedures. Continue investeringen in opleiding, technologie en innovatie verzekeren dat onze klanten de naleving van de regelgeving maximaliseren en operationele efficiëntie bereiken.

Facilitator van de wereldhandel

Onze teams met douaneprofessionals werken nauw samen om het wereldwijde transport van uw goederen vlot te laten verlopen. Customs Support werkt geheel onafhankelijk van rederijen of logistieke organisaties. Wij bieden end-to-end oplossingen aan zonder de concurrentie met klanten aan te gaan. Tegelijk opent onze aanwezigheid in de Europese markten en onze schaalgrootte perspectieven om te investeren in performante technologie en hoogopgeleide mensen. Onze IT-oplossingen omvatten vrijwel alle aspecten van douaneaangiften: van onboarding en automatische gegevensstromen tot realtime zichtbaarheid van douaneprocessen en kredietlijnen.

Customs Quick Scan…

Het douanelandschap verandert voortdurend, net als de internationale markt waarin uw kmo opereert. En toch moeten uw systemen, procedures en processen met betrekking tot douaneactiviteiten op elk moment compliant zijn en blijven. Geen evidente opgave. De Customs Quick Scan is de snelste en eenvoudigste manier om te bekijken of uw organisatie met de markt meegaat. De consultants van Customs Support onderzoeken de stand van zaken op het gebied van organisatie, team, processen, procedures, certificaten, vergunningen enz. De scan gebeurt deels online, deels op locatie. Gesprekken met zowel leidinggevenden als operationeel personeel verzekeren dat de processen goed begrepen en uitgevoerd worden.

… voor 360°-inzichten

Op basis van de Quick Scan volgt een gericht verslag met een overzicht van wat goed loopt, een analyse van de risico’s en aanbevelingen voor verbeteringen. Zo verkrijgt u een volledig inzicht in uw douaneprocessen. Als u dat wenst kan Customs Support u ook ondersteunen bij de implementatie van de aanbevolen verbeteringen. Daarbij kunt u onze consultants inzetten als tijdelijke versterking van uw douaneteam, als projectmanager voor uw douaneprojecten of als sparringpartner voor toekomstige plannen.

Customs Support
www.customssupport.com
T +32 3 680 24 74

Wilt u meer weten?

Customs Support

Bekijk de socials