Plannr.eu: expat, do it yourself

Start-up Plannr.eu: verhuis naar buitenland regelen met enkele kliks

Start-ups

Mensen die naar het buitenland verhuizen, waaronder expats, moeten vaak zelf alles regelen. Dat terwijl verhuizen naar een ander land behoorlijk complex is. Start-up Plannr.eu lanceert een platform om expats van en naar België beter te begeleiden.

Mensen die naar het buitenland willen verhuizen kunnen op Plannr.eu gratis terecht voor een gepersonaliseerde planning van A tot Z. Ze kunnen er een bankrekening, verzekeringen of taallessen aanvragen. Ook voor kleinere, praktische zaken zoals een belastingaangifte, het vinden van een geschikte school of hulp bij administratie, kunnen ze op Plannr.eu terecht. Plannr.eu maakt deel uit van accelerator Start it @KBC, die start-ups begeleidt.

Expatmarkt is een complexe markt

Jelle Butzen, CTO van Plannr.eu: “De expatmarkt is een complexe markt. De processen die komen kijken bij het verhuizen, verschillen per land én vereisen contacten in verschillende sectoren, van vastgoed, logistiek, overheden, legal tot verzekeringen en banking. Elke sector hanteert ook een eigen set aan softwaretools, wat het niet eenvoudig maakt om tot een coherente totaaloplossing te komen.

Met Plannr.eu hebben we een modulaire aanpak en zetten we volop in op nieuwe technologieën. Door enerzijds ons platform open te stellen en anderzijds de kennis van alle stakeholders samen te brengen, kunnen we de brug vormen tussen de ‘eilandjes’ die met de loop der tijd ontstaan zijn.”

Expat, do it yourself

In bedrijven is het al langer niet meer de gewoonte dat HR alles voor de expat regelt. De werknemer krijgt in 52% van de gevallen een budget toegeschoven waarmee hij of zij zelf de verhuis moet regelen (Business Insider, 2018). Zo hebben de medewerkers meer vrijheid en kunnen ze zelf kiezen hoe en waar ze gaan wonen.

Relocation: het klassieke model op zijn kop

Volgens Plannr.eu is het businessmodel van de klassieke relocation agencies grotendeels hetzelfde gebleven. Pieter Moeremans, CEO van Plannr.eu: “In essentie betaal je zo’n agentschap vooral voor de kennis die je nodig hebt om tot een succesvolle verhuis te komen, wat soms leidt tot een gebrek aan transparantie. Met Plannr.eu heeft de eindgebruiker onmiddellijk toegang tot alle informatie die hij of zij nodig heeft om vlot te verhuizen. Naargelang de eigen noden, voorkennis en het budget kan je zelf kiezen voor welke diensten je een expert wilt inschakelen. Zo krijg je de volledige controle over de planning en kunnen de dienstverleners ook gerichter en efficiënter te werk gaan.”

Gratis beschikbaar voor inkomende expats

Plannr.eu is vandaag gratis beschikbaar voor expats die naar België verhuizen. Ook voor Belgen die naar het buitenland willen gaan, bieden ze binnenkort hun diensten aan. Het team werkt actief aan een uitbreiding naar een tiental andere landen en is daarvoor in gesprek met verschillende partners..

Funding

In 2018 haalde Plannr.eu 250.000 euro seedfunding op via een combinatie van privé-investeerders en Spreds. Om de ambities binnen en buiten Europa kracht bij te zetten, start het team van Plannr.eu eind van zomer 2019 ook een tweede financieringsronde.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

Ook interessant

Interessante bedrijven

  • Starship 44

  • RH-Office bv