Descartes

Bedrijfssoftware

Diensten

  • EDI & B2B Communicatie oplossingen

  • Rittenplanning & mobiele oplossingen

  • Douanesoftware

  • Transport Management

  • Global Trade Content

  • E-commerce en Warehouse Management

De onderneming is zowel in België als internationaal een sterke groeier door overnames. De software wordt binnen de Descartes R&D divisie ontwikkeld.

Het Global Logistics Network (GLN)

Het GLN van Descartes is ‘s werelds meest uitgebreide logistieke netwerk, met een ruim aanbod van logistieke oplossingen, waardoor bedrijven snel en kosteneffectief kunnen samenwerken. Dit netwerk is de basis voor het uitwisselen van elektronische gegevens en documenten over goederenverkeer  tussen diverse logistieke partners, organisaties en overheidsinstanties waar ook ter wereld. Met het Global Logistics Network kunnen ook partners die niet beschikken over geavanceerde technische capaciteit gebruik maken van uitgebreide mogelijkheden en daardoor samenwerkingsverbanden met allerlei handelspartners sluiten.

Software voor rittenplanning & mobiele oplossingen

De softwaretools van Descartes zijn ideaal om het ophalen of afleveren van goederen goed te plannen binnen een groot aantal planningsscenario’s. Ze ondersteunen het proces van planning, tracking en meten. Zeer diverse klanten maken hiervan gebruik, zoals retailers, pakjesbezorgers en distributeurs van voedingsmiddelen.

Douanesoftware, aangiftes voor import en export

Transport van goederen over de grenzen gaat probleemloos dankzij de Descartes douanesoftware. Deze software wordt gebruikt voor onder meer het maken en doorsturen van aangiften voor import, export, transit, douane-entrepot en security-initiatieven. Veiligheidscontroles, douaneaangiften en naleving van de regelgeving worden zo een stuk efficiënter.

Door haar toonaangevende internationale rol houdt Descartes de spreekwoordelijke vinger aan de pols van de douanewereld. Aanpassingen in internationale douanewetgevingen worden meteen ingevoerd.

Transport Management: algemeen beheer van logistieke stromen

Hoe zet je ingehuurd transport (lucht-, zee- en wegvervoer) zo snel en zo efficiënt in om kosten en complexiteit te reduceren en de controle te verbeteren? Dankzij de tools van Descartes beheert u het transportproces van a tot z en zo optimaal mogelijk.

Global Trade Content

Up-to-date handelsinformatie vergemakkelijkt de internationale handel tussen bedrijven, en hun supply chain inspanningen. Descartes beschikt over een database van internationale import- en exportinspanningen die de basis vormt van uitgekiende marktanalyses.

E-commerce en Warehouse Management

Dit is software voor de logistieke afhandeling van ecommerce processen in een warehouse. Order imports, betalingen, order picking & shipping, het verwerken en afhandelen van retours worden zo geautomatiseerd. Descartes’ technologie behelst het hele e-commerce proces vanaf de logistieke afhandeling in het magazijn of distributiecenter, tot en met de point of delivery.

www.descartes.com

Meer weten?

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • Descartes

Onze experten

Shana Van de Peer

Jr Manager Public Relations & Marketing Communications bij Descartes

Agnes Knapen

Senior Marketing Manager bij Descartes bij Descartes

Uitgelicht

Bekijk de socials