JoGo Logistics

Transport

Duurzaam vervoer van pallets en stukgoed via de binnenvaart

Als logistiek bedrijf onderscheidt JoGo Logistics zich door zijn focus op transport en overslag van pallets, big bags en stukgoed via de binnenvaart in plaats van over de weg. JoGo Logistics heeft daarvoor verschillende laad- en lostechnieken ontwikkeld. JoGo Logistics doet meer dan goederen van A naar B vervoeren. We beschouwen ons als een onderdeel van je logistieke afdeling. Samen met jou zoeken we naar de beste logistieke oplossingen voor je opslag, overslag en vervoer. Onze core business is invulling geven aan het organiseren en coördineren van je multimodaal transport via de binnenvaart. Zo helpen we jou de modal shift te maken.

Diensten

  • Stevedoring

    Stevedoring (opslag en overslag van goederen)

  • Transport via water

    Transport via water (modal shift)

  • Wegtransport

    Wegtransport (multimodaal)

Een duurzaam antwoord op wegtransport

Goederen transporteren over de weg is verre van evident: denk aan de steeds groeiende files en de bijbehorende vertragingen in leveringen, het risico op ongelukken, de hoge brandstofkosten en belastingen, de komst van lage-emissiezones en de grote milieu-impact van wegvervoer. Het potentieel van de Belgische en Europese binnenwaters is daarentegen nog niet ten volle gebruikt. Daarom nam JoGo Logistics al in 2007 deel aan projecten van de Belgische overheid die gericht waren op het bevorderen van het vervoer van pallets en stukgoed via de binnenvaart.

De uitdaging was om een technisch en commercieel aanvaardbare oplossing te vinden voor de overslag van pallets in het ruim van een binnenschip. Hiervoor ontwikkelde JoGo Shipping de Pallet Cross-over. Na deze belangrijke eerste stap werden er verschillende andere innovatieve overslagtechnieken ontwikkeld die in de praktijk gebracht kunnen worden.

Maak kennis met palletvervoer via binnenschepen in deze video.

Voordelen van palletvervoer via binnenschip

Transport via de binnenvaart heeft heel wat voordelen. In een binnenschip passen 30 tot 50 vrachtwagenladingen, terwijl het brandstofverbruik 30% lager ligt. Op de waterwegen heb je uiteraard nauwelijks last van files. Dat betekent dat je sneller, betrouwbaarder en goedkoper kunt transporteren. Bovendien is een binnenschip een duurzame manier van transporteren, die minder CO2 uitstoot dan een vrachtwagen. Op die manier helpt JoGo Logistics jou je duurzaamheidsdoelstellingen te halen en maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Zie de Pallet Cross-over in actie!

 

Totaaloplossing voor logistiek vanuit de binnenvaart

Jogo Logistics gelooft in een sterke groei van palletvervoer en consumer goods via de binnenvaart. Deze transportmodus zal zich de komende jaren enorm ontwikkelen op het gebied van tracking & tracing en innovatieve laad- en lostechnieken. JoGo Logistics wil hierin marktleider zijn, waarbij niet alleen transport per binnenvaartschepen centraal staat. JoGo Logistics heeft als doelstelling vanuit de binnenvaart een totaaloplossing te bieden aan onze klanten. De dienstverlening begint aan jouw deur en gaat tot aan de deur van je bestemmeling: voortransport, overslag, vervoer via de binnenvaart, overslag op bestemming, opslag en natransport (last mile).

Klantgerichte service

Een kwalitatieve, persoonlijke, betrokken en transparante aanpak staat voor ons centraal. Bij iedere aanvraag inventariseren wij de mogelijkheden, gebaseerd op de volumes die je per jaar of per maand vervoert naar één of meerdere bestemmingen. Het consolideren van ladingen met verschillende verladers behoort ook tot de mogelijkheden.

JoGo Logistics biedt je een duurzaam, budgetvriendelijk en efficiënt antwoord op vervoer via de weg. Kies vandaag nog voor het transport van je pallets, big bags en stukgoed via binnenschip en maak de modal shift!

Meer weten?

JoGo Logistics

Contactinformatie

Kies een locatie voor meer informatie

  • JoGo Logistics

Uitgelicht

Bekijk de socials