Acom voorspelt overal internet via satelliet

Dat SpaceX met ruimtevaart bezig is weet iedereen ondertussen wel. Na 2 uitgestelde pogingen hebben ze echter sinds kort het Starlink Project aangekondigd, waar ze heel de wereld willen voorzien van snel en goedkoop internet via een netwerk van 12.000 satellieten.

U leest het goed voor SpaceX is het na de succesvolle, eerste testvlucht van een Falcon Heavy-raket, tijd voor een volgend waanzinnig project. Elon Musk wil met zijn ruimtebedrijf SpaceX de hele wereld tegen 2024 van goedkoop en snel internet voorzien. Met snel zou SpaceX een internetverbinding tot 1 GBPS bedoelen. Dat is ongeveer de snelheid van het internet via fiber en is ongeveer 4 keer zo snel als het snelste internet bij u thuis. SpaceX wil tegen begin 2019 de eerste echte Starlink-satellieten lanceren. Die zouden in eerste instantie enkel de Verenigde Staten van internet voorzien erna volgt de rest van de wereld.   

Overal beste kwaliteit internet

SpaceX is echter niet de enige kandidaat om de wereld via satellieten van internet te voorzien. Dat is waarschijnlijk de reden waarom de communicatie over het Starlink Project tot een minimum beperkt wordt. Ook andere grote bedrijven, zoals Facebook, Samsung, Space Norway en Telesat hebben soortgelijke plannen.

Maar de grootste concurrentie komt van OneWeb. Dat is een samenwerking van verschillende bedrijven, waaronder Blue Origin: het ruimtevaartbedrijf van Amazon-baas (en rijkste man ter wereld) Jeff Bezos. Het bedrijf wil dit jaar al meteen 10 satellieten lanceren, om in totaal via 2.000 satellieten de wereld van internet te voorzien. 

Wij kijken alvast uit naar een goede internet kwaliteit waar je dan ook bent! Wil je nog meer hierover weten? Aarzel dan niet ons te contacteren.

Stel een vraag
aan een specialist

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder.

SEO - column Acom_logo.jpg

Wilt u meer weten?

Bekijk de socials