Bedrijfsoverdracht! Elke ondernemer wordt er vroeg of laat mee geconfronteerd

Op basis van gegevens van de VKBO-databank zijn er in Vlaanderen +/- 79.000 kmo’s, waarbij de bedrijfsleider ouder dan 50 jaar is en bijna 45.000 kmo’s, waarbij de bedrijfsleider ouder is dan 55 jaar.

Als specialist in de voorbereiding en begeleiding van uw onderneming naar een bedrijfsoverdracht is er voor Abeka één gouden regel: Maak dat u er in uw hoofd klaar voor bent, want nadien volgt dikwijls een lang en ingewikkeld proces.

Wegens de veelheid van aandachtspunten dient een bedrijfsoverdracht tijdig, bij voorkeur enkele jaren van tevoren, te worden voorbereid.
Vergeet niet, om een goede prijs te krijgen voor uw onderneming moet deze aantrekkelijk én betaalbaar zijn voor de potentiële kopers.
Belangrijk is dat uw bedrijf wordt geoptimaliseerd op het gebied van management, organisatie, juridisch, financieel, strategisch en vooral beschikbare fiscale optimalisatie.

Abeka is er om dit traject samen met u af te leggen, de juiste vragen te stellen en om vrij over uw gevoelens, ideeën en droomformule te praten. Het kan hierbij gaan om familiale opvolging, een verkoop aan familie, management, personeel, concurrentie of een financiële investeerder.

Abeka is niet uit op een percentage van de verkoopprijs
Ook na de verkoop willen wij uw gesprekspartner blijven en u verder begeleiden, meedenken over uw toekomstplannen, successie, ...
Waar nodig zullen wij een beroep doen op andere adviseurs.

Gezien wij uw bedrijf als boekhouder & "fiscaal en financieel ontzorger" goed leren kennen, begeleiden wij u bij de zoektocht naar een geschikte overnemer en zorgen we samen met u voor een geoptimaliseerd en transparant verkoopdossier, waaruit voor een geïnteresseerde koper duidelijk blijkt welke toekomstperspectieven uw bedrijf biedt, zodat hij zich geen hierover alvast geen zorgen hoeft te maken.

Voor wat betreft de financiering door de potentiële koper, wordt door onze Abeka kredietmanager een gedetailleerd financieel & businessplan opgesteld, "kant-en-klaar" voor het indienen van uw leningsaanvraag bij de bank(-en) of andere financiers, lees zeker het artikel "Financieringsmogelijkheden voor ondernemingen" op pagina 89!
In de onderhandeling met geïnteresseerde kopers is Abeka uw vertrouwenspersoon. (TM)

Dankzij de certificering van Abeka als extern adviseur van de KMO-portefeuille kan u 30 tot 40% van het door ons gefactureerde bedrag terugbetaald krijgen.

Maak er gebruik van!