Bedrijven nestelen in ‘Nest’“Een volledig uitgerust bedrijventerrein met verschillende bouwrijpe kavels”

Bedrijventerrein ‘Nest’, ten noorden van Gent, gemeente Evergem, staat bekend als één van de grootste private projecten in Vlaanderen. Het initiatief voor de ontwikkeling van de 160 hectare industriegrond kwam vanuit twee ondernemende Gentse families Maes en Delori. Onder de naam Ghent Industrial Investment (G2i) startten zij begin jaren negentig met het project.

De benaming voor het bedrijventerrein is afkomstig van voormalige buurtwegen als Den Kleinen Nest en Den Groten Nest in het gebied. Vandaag is bedrijventerrein ‘Nest’ het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen initiatiefnemers en bedrijven, politici, en ambtenaren, bewoners en sympathisanten. Op dit moment is er 47 hectare industriegrond beschikbaar voor grote en kleine bedrijven. Verantwoordelijke Real Estate Manager Micheline D’hondt, legt verder uit waarom bedrijventerrein ‘Nest’ een heel goede keuze is.

Grote Nest;

47 hectare beschikbare bouwgrond

 

Het bedrijventerrein ‘Nest’ is gelegen in de Gentse Kanaalzone, tussen de R4 en het Kanaal Gent-Terneuzen binnen de gemeentegrenzen van Evergem. Het project is onderverdeeld in drie zones; zone 1 met onder andere Kop van Nest en zone 2 met onder andere Kleine Nest zijn reeds uitverkocht. In zone 3 Grote Nest is nog 47 hectare beschikbare bouwgrond voor bedrijven van verschillende formaten. “De Grote Nest is een zeehaven en watergebonden industrieterrein en er zijn kavels beschikbaar vanaf 1500 tot 260.000 vierkante meter. Hierdoor is er voldoende aanbod voor zowel kleinere als grote bedrijven. De perceelgrenzen zijn verschuifbaar waardoor de grootte van het perceel kan worden afgestemd op de noden en het gebouw van de klant. Bijkomend voordeel van het project is dat we hier spreken over bouwrijpe percelen. Hetgeen betekent dat kopers zich geen zorgen hoeven te maken over zaken zoals sloop, bodemverontreiniging, voorafgaand archeologisch onderzoek of aanleg van nutsleidingen,” vertelt Micheline D’hondt.

 

Waarom bouwen in ‘Nest’?

 

“Er zijn vele redenen om te kiezen voor ‘Nest’,” vertelt Micheline D’hondt. “Allereerst betreft het een kwalitatief en volledig uitgerust bedrijventerrein met bouwrijpe kavels met flexibele perceelgrenzen en aanbod voor zowel grote als kleinere bedrijven. Alle nutsvoorzieningen zijn reeds aanwezig en er is bedrijfsparkmanagement door Quares. De ligging ten noorden van Gent met ideale ontsluitingen, centraal in een economische regio in volle expansie en met voldoende beschikbare arbeidskrachten is zeer gunstig. Daarnaast heeft het G2i-project een groot politiek draagvlak; het wordt breed gedragen door bewoners, Havenbedrijf en lokale overheden. Er is dan ook een goede wisselwerking met de gemeente Evergem. Daarbij is het een groot voordeel dat Evergem een ontvoogde gemeente is; zij nemen zelf de beslissingen omtrent stedenbouwkundige vergunningen. Bedrijven starten in ‘Nest’ relatief snel met bouwen. Wat klanten verder van ons kunnen verwachten is dat we hen begeleiden doorheen het hele traject; ook voor de bouwaanvraag bij de stedenbouwkundig ambtenaar. We bieden daarnaast onze percelen aan zeer concurrentiele verkoopprijzen aan wat resulteert in een beste prijs-kwaliteit verhouding.”