"Bedrijven weten nog te weinig dat ze ook voor het vervoer van één pallet bij ons terecht kunnen"

Sinds juli dit jaar gonst het aan Kelderveld 23 te Lier van de activiteit. Vervoer Verhaegen heeft daar een gloednieuw distributie- en verwerkingscentrum in gebruik genomen. "We zijn vooral gekend als 'huistransporteur', maar we leggen ons nu ook toe op distributie per pallet binnen de 24 uur over de hele Benelux", vertelt zaakvoerder Ilse Daems.

Huistransporteur èn distributeur

"Voor de goede orde: we blijven doen we waarmee we groot geworden zijn. We blijven het dagelijkse transport verzorgen voor vaste klanten als Veritas, Unigro, Beko/Asogem, Overstock , X2O, FUN en EMROL waarbij we zowel winkels als particulieren beleveren, eventueel met trucks waarop hun merknaam staat", vervolgt Ilse Daems. "Maar er is duidelijk ook een markt voor 24 uursdistributie op pallet. Met dit nieuwe centrum, waarvan 3.500 m2 bebouwd is, kunnen we onze klanten snelle en gepersonaliseerde service leveren (binnen de 24 uur) over de hele Benelux. Daar hoort ook verwerking bij, zoals het samenstellen van pallets ."

De nieuwe service slaat duidelijk aan. Vier jaar geleden werd gestart met letterlijk één pallet. Vandaag zendt Vervoer Verhaegen dagelijks 5 à 10 vrachtwagens uit voor o.a. Pomax (interieurartikelen), Aerts (Childhome), Buvetex en vele andere. Vanuit Duitsland worden elke nacht in crossdock veel goederen aangevoerd voor verdeling op de automotive markt.

Kleinschalig en flexibel

Met 45 medewerkers en 35 eigen vrachtwagens is Vervoer Verhaegen kleinschalig genoeg om soepel in te spelen op de noden van klanten. "Onze klanten zijn geen nummers voor ons, dat geldt ook voor onze chauffeurs en andere medewerkers trouwens", vertelt Ilse Daems. "Onze nieuwe infrastructuur is 'op de groei gebouwd' van onze klanten. We hebben ruimte om met hen mee te evolueren. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid een oplossing te bieden voor ' acute' logistieke noden die kunnen optreden bij klanten."