Beurs Transport & Logistics in Antwerpen

De multimodale nieuwe trends in transport en logistiek kunnen ook de groei van KMO's onderbouwen. Expansieve ondernemingen hebben van efficiënte mobiliteit een steunbeer onder hun activiteiten gemaakt. De beurs Transport & Logistics brengt in de Antwerp expo alle aspecten van die ontwikkelingen bijeen.

In de vier hallen van het vroegere Bouwcentrum zullen op 17, 18 en 19 oktober e.k. meer dan 300 standhouders en hun partners alle deelaspecten van die multimodale wereld uittekenen. Ze hebben daarbij ook aandacht voor data driven solutions, oplossingen die een efficiënte transportketen mogelijk maken.

Transport & Logistics is om de twee jaar in Antwerpen dé nationale referentie voor alles wat met transport en logistiek te maken heeft. Ook dit jaar worden meer dan 10.000 bezoekers verwacht. De vakbeurs biedt traditioneel een ruim overzicht op de sector. Nieuw is wél dat het thema transport en logistiek ditmaal verruimd is tot het gegeven"multimodaliteit." Dit betekent dat het vervoer voortaan gezien wordt vanuit meerdere facetten. Het gaat dan zowel om het traditionele vrachtvervoer over de weg, de luchtvracht, transport over zee en binnenwateren, het spoor en de pijpleidingen. "Wij brengen op die manier een totaalbeeld van de hele waardeketen," zegt Nadine Francus, de group event directeur bij

Easyfairs, de organisator van Transport & Logistics

Maar het gaat hem ook om de baseline van het event: data driven solutions. De logistieke wereld heeft de afgelopen jaren sterke groei-impulsen gekregen door de inbreng van automatisatiesystemen gebaseerd op big data. De efficiëncy van het transport is daardoor merkelijk verhoogd. Op de beurs zijn dan ook verscheidene aanbieders van technologische oplossingen present. In de mate dat supply chain management binnen de ondernemingen geïmplementeerd wordt kan het bedrijf ook zijn rentabiliteit opvoeren. Daar kunnen ook KMO-bedrijven ongetwijfeld hun voordeel mee doen.

"Het feit dat de bezoekers van de beurs voor 50% uit decision makers bestaan heeft Transport & Logistics een uiterst belangrijke marktpositie gegarandeerd," zegt Nadine Francus nog. "Wie aanwezig is in de wereld van logistiek en transport wil daarom hoe dan ook deelnemen aan ons evenement. Het gaat dan om vertegenwoordigers uit de petrochemie, de farma, de retail, automotive, de voedingsindustrie, de bouw, de gezondheidszorg e.a. Dat topmanagement wordt tijdens zijn bezoek aan de beurs veelal vergezeld van operationele managers, logistieke verantwoordelijken, supply chain specialisten enz. Op die manier kunnen onze bezoekers overigens biezonder interessante contacten leggen. Niet alleen met collega's en standhouders maar ook met vertegenwoordigers van de sectorfederaties en associaties."
Netwerken

Vandaag doen we allemaal aan netwerken. Transport & Logistics biedt daartoe ongemeen veel faciliteiten. Er is een Partner Village en ook Logistics in Wallonia is present met een eigen paviljoen. De Haven van Antwerpen is zeer prominent aanwezig als strategische partner. Naast een theater met business lounge voor conferences staat er ook een starterspaviljoen, een digitale job corner en de TransportMedia Live studio die de ontwikkelingen op de beurs op de voet volgt en interviews afneemt van specialisten uit de sector. Ook uw eigenste blad KMOinsider is vertegenwoordigd met een eigen paviljoen.

Uiteraard is er ook een sterk kwalitatief content programma tijdens de beurs met zeer actuele thema's rond innovatie, big data en HR. In een arena debat geleid door Alex Van Breedam komt vanzelfsprekend het onderwerp multimodaliteit uitgebreid aan bod. Attente ondernemers weten er altijd enkele handige tips op te nemen. Tijdens een speciale VIP-lunch kunnen ondernemers mee aan tafel schuiven met de ex-Europese commissaris Karel De Gucht die ongetwijfeld zijn ongezouten mening over logistiek en transport in Europa zal te kennen geven. Ook de jongeren komen aan bod en krijgen een eigen programma aangeboden.

Om het de bezoekers extra makkelijk te maken heeft de beursorganisatie enkele zones en routes uitgewerkt. Op die manier kunnen alle geïnteresseerden een uitgetekend parcours volgen dat hen snel naar hun eigen interessepunten brengt.
De Trends Gazellen award is een van de topmomenten op de beurs die u niet mag missen.

T 03 280 53 61 - WWW.TRANSPORT-LOGISTICS.BE

Registreer nu gratis met code 2001