Challenge International gaat voor totaalpakket

Toegevoegde waarde aanbieden op expeditie- en logstiek vlak. Dat is het hoofddoel van Challenge International dat zich met zijn Antwerps filiaal richt op de Antwerpse haven en het hinterland. Managing Director North Europe Edwig Laenen licht één en ander toe.

Sinds eind jaren negentig legt Challenge International zich toe op expeditie en logistiek. De onderneming biedt wereldwijd oplossingen aan, maar kenmerkt zich in de eerste plaats door een sterke Europese strategie. "Naast onze geografische troeven beschikken we eveneens over verticale expertises, zoals chemie, projectcargo en -management, consumptiegoederen en verhuizingen", vertelt Edwig Laenen.

Toegevoegde waarde = a tot z

Challenge International specialiseerde zich in de integrale expeditie: zee- en luchtvracht, douane, documentatie, back offfice,... "Bovendien hebben we onze eigen speler XP Log die al onze logistieke activiteiten groepeert. In Antwerpen werken we in onderaanneming met magazijnen in de Antwerpse haven. We bieden vooral toegevoegde waarde: eigen computerverbindingen met de cliënt, eigen surveyors in de magazijnen en zelfontwikkelde WMS-systemen. We focussen ons op volumes die dergelijke toegevoegde waarde en expertise vergen, zoals back office, administratie, douanekennis en speciale transportoplossingen. Kortom, we zijn geen vrachtenverkopers die leven van pure zeevrachttrafieken, maar begeleiden elk proces van van a tot zonder het motto "creating solutions worldwide!"